Leírás
A főzés világ legegyszerűbb dolga, ha valóban merünk játszani!? Sárközi Ákos, az ország egyik legnépszerűbb séfje a tőle megszokott közvetlen, baráti hangvételben meséli el életútját kőbányai gyerekkorától kezdve egészen napjainkig. Fotográfusnak készült, a színek és a formák végtelensége mindig magával ragadta nem véletlen, hogy számára az ételek szépsége legalább olyan fontos, mint az íze. A konyhán szakácsként kezdte, de a főzés iránti szenvedélye, szakmai maximalizmusa és alázata, kreativitása és tehetsége hamar a legnagyobbak közé emelte. A csúcsgasztronómiával külföldön és az Alabárdos étteremben ismerkedett meg. Szakmai pályafutásának fontos mérföldköve volt, amikor 2010-ben a Borkonyha tulajdonosai, Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán egy személyben meglátták benne az őstehetséget és a konyhafőnököt. Nem okozott csalódást 2014-ben Michelin-csillagot kaptak. Sárközi Ákos nemcsak motiváló élettörténetét osztja meg, de bepillantást enged a konyhája falai közé is. Közel 50 fine dining fogás receptjét mutatja be nekünk, amelyekkel máshol nem találkozhatunk. Olyan ételekét, amelyekért séf lett. Rengeteg ismeretlen embertől kapok támogató, kedves üzenetet egyetlen közös kapcsolódási pontunk a jó ízek szeretete. Nekik is ajánlom ezt a könyvet, hiszen kölcsönösen inspiráljuk egymást. Sárközi Ákos SÁRKÖZI ÁKOS a Michelin-csillagos Borkonyha és a Textúra étterem séfje. Budapesten él feleségével, Sárközi Évi festőművésszel, gyerekeivel és kutyusaival.