Leírás
Talán nincs még egy olyan szakácskönyvszerző, akinek a neve ennyireösszeforrott volna a rajongása tárgyával, mint Szatmári Főzelékes Ferié. Ennek a tőről metszettmagyar ételfajtának ő a nem hivatalos, de jól ismert nagykövete. Évtizedes munkásságánakösszefoglalója ez a kötet, amely klasszikus fogásai mellett vadonatúj ételeket is tartalmaz, ateljességre törekvés igényével.A Főzelékbiblia akárcsak a Biblia maga, két fő egységből áll. Az ószövetségi részben a nagymamakonyhájából vagy a napköziből jól ismert fogásokhoz a zöldborsófőzeléktől kezdve a spenóton át atökfőzelékig - kapunk minőségi recepteket megszívlelendő jótanácsokkal, hogy a hagyományoktovább öröklődhessenek a családban. A második, mondhatni újszövetségi részben pedig valóságosízkavalkáddal találkozhatunk, hiszen Feri lenyűgöző kreativitással képes ötvözni a magyargasztronómiai hagyományokat izgalmas, a só-bors-paprika hármasán túlmutató fűszerekkel ésfőzelékben korábban ritkán látott zöldségekkel, hogy ne csak tápláló és egészséges, de ínycsiklandóételek is szülessenek a jól ismert alapokon. Így olyan finomságok is a tányérunkra kerülhetnek, mintaz ajváros zöldbabfőzelék, az édesköményes-narancsos lencsefőzelék vagy éppen a padlizsános-paradicsomos csicseriborsó-főzelék. És mivel nincsen főzelék feltét nélkül, ehhez is kapunk jó párhasználható tippet; bizony babpogácsa, borsófasírt, skót tojás, sőt zöldséges rizsgolyó ismegkoronázhatja mostantól kedvenceinket.