Leírás
T U D A T O S S Á G F E N N T A R T H A T Ó S Á G K Ö R N Y E Z E T B A R Á T T Á P L Á L K O Z Á SA superfood kifejezés sokak számára egyet jelent az egészséggel, hiszen olyanalapanyagot mutat, amely valamely értékes tulajdonságában kiemelkedik társai közül.A legnépszerűbbek sorát a goji bogyó, az avokádó, a tengeri moszat és a lazac vezeti,ám a vargányáról, a rizsről vagy akár a sárgarépáról, padlizsánról már csak kevesentudják, hogy szintén igazi szuperélelmiszerek, ráadásul itthon is megteremnek.E könyv szerzője nem kevesebbre vállalkozott, minthogy összegyűjtse mindazokata hazánkban fellelhető zöldségeket, gyümölcsöket, gabonaféléket és olajos magvakat,melyek szupererővel rendelkeznek, így méltán viselhetik a magyar superfood elnevezést.Dietetikusként hitelesen mutatja be értékes tápanyagtartalmukat, egészségünkregyakorolt pozitív élettani hatásukat és változatos konyhai felhasználásukat. Mindezekmellett ahhoz is kellő bizonyítékkal szolgál, miért érdemes elsősorban a hazaiszuperalapanyagokat beépíteni étkezésünkbe, és hogy ezzel a választással milyensokat tehetünk a fenntartható, környezettudatos táplálkozás és életmód érdekében.A látványos, kedvcsináló fotókkal illusztrált kiadványban több mint száz hazaiszuperélelmiszer, és a belőlük készült izgalmas, ínycsiklandó és egészséges finomságreceptje kapott helyet. S, hogy az alapanyagok beszerzése se okozzon gondot,a hazai termőhelyekről, illetve az aktuálisan elérhető termények listájárólis tájékozódhatnak az olvasók.Tegyük változatossá, értékessé étkezésünket!