Leírás
Bárki meg tud sütni egy szelet marhahúst, de hogyan készítsük el a tökéletes steaket? Marcus Polman (megrögzött húsimádó) szakíró végiglátogatta New York legjobb steakházainak konyháit és Párizs híres éttermeit, hogy kiderítse. Beszélt profi hentesekkel, bioállat-tenyésztőkkel, szakácsokkal és más gasztronómiai szakértőkkel és könyvében megosztja az ínycsiklandó steak készítésének titkát. A könyvből megtanulhatja:Milyen különbségeket jelent a hús minőségében a szarvasmarha fajtája19-féle húsrész jellemzőit, minőségét és állagátHogyan válassza ki a tökéletes húsrészt a hentesnélHogyan állapítsa meg a sütési fokozatot és érjen el gyönyörű rácsos mintázatot a húsonHogyan lehet fűszerezni, pirítani, serpenyőben sütni és szárazon érlelni a húsokatMelyik a tökéletes bor a tökéletes steak melléMindezen túl megtalálja 25 világhíres steak receptjét a lenyűgöző Wellington-bélszíntől a tatárbifsztekig vagy Diane-steakig illetve klasszikus mártások, pl. a béarni vagy bordeaux-i leírását. Továbbá a legfinomabb házi sült krumpli és más köretek receptjeit is.