Leírás
Szakmai jellemzői: Módszertani kézikönyv gyermekek, szülők és pedagógusok számára készült, az együttes ételkészítés érdekében. Óvodapedagógiai könyvsorozatunk 12. kötete, amely A gyermek mindenek felett álló érdekében íródott. Minden recept különleges és segítő szándékú tervezésben készült: mert a felnőttek számára megadja a hozzávalókat, a szükséges eszközöket, az elkészítés időtartamát, az elkészítés mozzanatait, és ehhez csatolva a hozzájuk kapcsolható műveltségtartalmak körét, az irányításhoz javasolt kérdéseket, és kimutatja a fejlődő képességeket, valamint a mellékletben a hozzávalókról háttérinformációkat közöl, a gyermekek számára lehetővé teszi, hogy piktogrammok/kis fotók leolvasásával ad segítséget az önálló megvalósításhoz, mivel tájékoztatja őket a hozzávalókról és mennyiségükről, valamint az elkészítés mozzanatairól, az óvodapedagógusok számára a mellékletben 10 tématervet javasol, ahol a receptek megvalósítása történhet, ezzel a módszertani feldolgozással szeretnék hozzájárulni a gyermeki tevékenységvágy kielégítéséhez, valamint segíteni kívánom az óvópedagógusokat a tervezőmunkában, és hozzá kívánom segíteni az egészséges táplálkozáshoz.Szeretettel kíván örömteli, közös ételkészítést, és az elfogyasztásához JÓ ÉTVÁGYAT! a szerző, Körmöci Katalin.