Leírás
Spórolj, csökkentsd az élelmiszer-pazarlást, és étkezz egészségesebben, mint valaha!Carleigh Bodrug, The New York Times bestseller szerzőjének vadonatúj, várva várt második szakácskönyvét tartod a kezedben. Carleigh rendkívül népszerű, Scrappy Cooking (Főzzünk maradékokból) közösségi médiasorozatából kiindulva ez a szakácskönyv több mint 140 teljes értékű, növényi alapú receptet tartalmaz, amelyben a szerző egyszerű és könnyen elkészíthető vegán receptekkel mutatja meg, hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet a hűtőben és kamrában fellelhető élelmiszerekből. A könyvben fellelhető tippek és receptek segítségével nem csupán a környezetünk (és a pénztárcánk), hanem az egészségünk szempontjából is a tudatosabb táplálkozás felé indulhatunk el. Pesztó készül reteklevélből, nyári tekercs a brokkoli szárából, smoothie-alap a fonnyadozó zöldekből, csodás fűszer a paradicsom szárított héjából, edzés előtti teljesítményfokozó-szer céklából
Itt semmi sem vész kárba!Ismerd meg az igazi maradékmentő konyha tápláló és egészséges receptjeit!Tippek és megoldások a hatékony maradékmentő konyha kialakítására. A rugalmas Razzia a konyhában receptekkel szinte bármilyen zöldséget, gabonát vagy babfélét felhasználhatsz.Nézd meg, mi lapul épp a hűtődben, majd csapd fel a Ha ez van otthon, mit készíts belőle? táblázatot, ahol remek fogásokat készíthetsz olyan gyakran elpazarolt élelmiszerekből, mint a száraz kenyér vagy a kissé fonnyadt zöldségek.Reggeli-, ebéd- és vacsorareceptek, illetve fantasztikus desszertek, amelyekhez olyan ételeket használunk fel, amiket egyébként hajlamosak lennénk kidobni. (Mindezt gluténmentes, olajmentes és diómentes alternatívák feltüntetésével.)És az egyik legizgalmasabb rész: Befőttek, porok, pácok ahol tényleg mindent felhasználhatsz, az utolsó morzsáig!A maradékok hasznosítása nem a tökéletességről szól épp ellenkezőleg. Üdvözöllek ebben a klubban, ahol az a legfontosabb, hogy érjük be azzal, amink van, tanuljunk meg improvizálni, kövessük el a magunk hibáit, a végén pedig rukkoljunk elő valami finom, tápláló étellel. Carleigh Bodrug