Leírás
Tudtad, hogy az áfonya segíthet a trauma leküzdésében? Hogy a szalámi depressziót okozhat, a D-vitamin-bevitel fokozása viszont hatásos a szorongás kezelésére?
Az étrend kapcsán legtöbbünknek a fogyás, fittség, keringési rendszerünk egészsége és a hosszabb élet jut az eszébe. Ám az, amit eszünk, nemcsak a testünket befolyásolja, hanem az agyunk működését is. Az utóbbi évek tudományos kutatásai meggyőzően bizonyították, hogy az étrendnek óriási hatása lehet az ADHD-tól a depresszión, szorongáson, alvászavaron át egészen a demenciáig terjedő különböző mentális zavarokra.
Dr. Uma Naidoo több szempontból is szoros kapcsolatot ápol az ételekkel: amellett, hogy pszichiáter és táplálkozás-szakértő, professzionális séf is. Elmetápláló ételek című könyvében a legfrissebb tudományos kutatások alapján tárja fel, az ételek hogyan hatnak mentális egészségünkre, és bemutatja, hogy a megfelelő étrend segítségével hogyan kerülhetjük el a különböző mentális és kognitív problémákat.
A lenyűgöző tudományos tényekkel, követhető táplálkozási szabályokkal és 40 étvágygerjesztő, agyunkat egészségesebbé tévő recepttel teli Elmetápláló ételek tökéletes útmutató mentális egészségünk javításához étrendünk révén.