Leírás
A kötet szerkesztőjeként (is) szeretettel ajánlom mindenkinek a 100 alcsíki és kászoni recept, több mint 100 alcsíki és kászoni háziasszony című könyvünket. Mindenkinek, hiszen a Tortoma Könyvkiadó hiánypótló sorozatának jelen darabja is mindenkihez szól. Elsősorban természetesen a főzés, a szakácsművészet kedvelőihez és művelőihez, de nem csak hozzájuk, hiszen ez több mint szakácskönyv: az olvasót a sajátos alcsíki és kászoni ízvilág mellett a régió településeire és portáira is elkalauzolja. A recepteket kínáló és el is készítő háziasszonyok felvillantják a székelyföldi valóságot - és a kötetet illusztráló képek által ez érzékelhetővé válik bárki számára, aki fellapozza e könyvet. De ne titokzatoskodjuk, és áruljuk el, mit kínálunk a kedves Olvasónak: változatos recepteket - minden alkalomra, a kezdő szakácsok által elkészíthetőktől a nagyobb tapasztalatot igénylő, hagyományos, sokszor évszádos tradícióra visszatekintő helyi ételkülönlegességekig. Közben elvezetjük az alcsíki és kászoni háziasszonyokhoz, így betekintést nyerhet konyhájukba és szakácsművészeti titkaikba, olyan apró fortélyokat leshet el, amelyeket aztán saját konyhájában kamatoztat. S mindezt úgy, hogy egyúttal az alcsíki és kászoni nyelvjárásból is ízelítőt kap. Tallózzanak hát haszonnal Alcsík és a Kászonok sajátos ízei között!