Leírás
A tészta lehet rövid vagy hosszú, cakkos szélű, csavart vagy egyenes, gazdagon töltött, mártással megbolondított
Készítése végtelenül változatos, szórakoztató és egyszerű, csupán liszt, víz és tojás kell hozzá, a végeredményt pedig mindenki imádja! Aliza Green, amerikai séf szenvedélye a tésztakészítés. Könyvében lépéséről lépésre, szemléletes fotókkal illusztrálva mutatja be: - a világ legismertebb tésztaféléit, a népszerű olasz pastáktól az egzotikus ázsiai tésztákig, de elárulja többek között a lengyel pirog, a török manti és a szibériai pelmenyi készítésének titkait is; - hogyan készíthetünk ízletes tésztákat nem hagyományos, például hajdina-, durum- vagy teljes kiőrlésű lisztből; - melyik tésztafajtához milyen mártások, töltelékek, feltétek illenek leginkább; - a legjobb természetes színező- és ízesítőanyagokat, így nemcsak finom, de színpompás, szemet gyönyörködtető fogásokat is készíthetünk; - az egyszerű és klasszikus technikákat hogyan sodorjuk, nyújtsuk, formázzuk és töltsük a különböző tésztafajtákat. Vigyázat! A Házi tészta készítése mindenkit tésztafüggővé tesz!