Nincs engedélyezve a javascript.
EGY NÉGY RÉSZBŐL ÁLLÓ KONYHA- ÉS HÁZI KÖNYV

EGY NÉGY RÉSZBŐL ÁLLÓ KONYHA- ÉS HÁZI KÖNYV

Szállítás:
5-10 munkanap
Rendelhető
2 720 Ft
Eredeti ár:
3 200.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Régi magyar kéziratokat publikáló sorozatunk legújabb darabja: a kötetben egy egyedi 18. század végi ritkaságot közlünk. Korabeli receptekkel, ételkülönlegességekkel, konyhai és házi fortélyokkal. A kötetet szómagyarázat és utószó teszik teljessé.\"Tyúk- vagy kappanra fejér lé - Törj mandulát, és reszelj tormát, tégy egy forradást tyúklébe vellek.
Leírás
Régi magyar kéziratokat publikáló sorozatunk legújabb darabja: a kötetben egy egyedi 18. század végi ritkaságot közlünk. Korabeli receptekkel, ételkülönlegességekkel, konyhai és házi fortélyokkal. A kötetet szómagyarázat és utószó teszik teljessé.\"Tyúk- vagy kappanra fejér lé - Törj mandulát, és reszelj tormát, tégy egy forradást tyúklébe vellek. Vedd a mandulát és tormát, verd által, de úgy, hogy se igen híg, se igen vastag [ne] legyen. Tölts egy kis rózsavizet réá, vagy citromlevet, adj egy jó forradást nekie, és töltsd a tyúk- vagy kappanra, és készen vagyon.\"\"Öntött alma - Az almát kettéhasítván forró vízben kell hánni, s gyakorta kevervén új kalánnal, nehogy megveresedjék, addig kell főzni, míg meglágyul, azután szitán általtörvén addig kell főzni, míg a vize kiszárad. Akkor annyi főtt nádmézet kell hozzátölteni, mennyi az alma, vagy ahhoz képest, ki micsoda édesen szereti. Akkor együtt egybe kell jól főzni, mint a birsalmasajtot, s ahhoz való kis karikákot egy réz- vagy pléhtálra rakván, amennyit fejéren akar az ember hagyni, annyi formát kell telitölteni; az más részét ha színesen akarja csinálni, festékvizet töltvén belé, ismég a tűzhöz kell tenni, kevervén addig főzni, míg a festékvize elszárad. Azután az előbbeni mód szerént formákba rakván, meleg helyt kell tartani második napig, akkor a formát szép gyengén fel kell rólla szedni, és úgy hadd száradjon, megforgatván azalatt egynehányszor.\"
Adatok
Raktári kód:
L25488
ISBN:
9786156173522
EAN:
9786156173522
Megjelenés:
2022.
Hozzászólások