Gasztropszichológia testnek és léleknekEgy csipet gasztrotörténelem, pszichológia és önismeret egy kötetben, mindez egyszerre tudományos és szórakoztató gasztronyelven megírva. Szívből ajánlom mindenkinek, akinek az étel több mint táplálék.Mautner ZsófiMiért idéz fel annyi emléket egy-egy íz? Mit árul el a főzési stílusunk és a konyhánk rólunk és a családunkról?Mit együnk, hogy csökkentsük a depresszió esélyét?Létezik-e hatékony fogyókúra? Czecz Fruzsina tanácsadó szakpszichológus, gasztropszichológiával foglalkozó ételrajongó szerző tudományos eredményekkel, esetrészletekkel és számos érdekességgel illusztrálva mutatja be a gasztronómia és a mentális egészségünk közötti összefüggéseket. Megtudhatjuk, milyen üzenetet hordozhatnak az ételek, mit jeleznek a gyerekek, amikor nem hajlandók enni, vagy hogy miért kérdezik folyton a nagymamák, ízlik-e a főztjük. A szellemes és úttörő kötetből az is kiderül, milyen hozadéka lehet az ételintoleranciának, és miként válhat a konyha meditációs térré. A számos gyakorlat segítségével a pszichológia és a gasztronómia iránt érdeklődők részesei lehetnek egy jóízű önismereti utazásnak is.A szerzőről:Czecz Fruzsina tanácsadó szakpszichológus és újságíró. Pályáját gyermekpszichológusként kezdte szülőkonzultációkkal, valamint egyéni és csoportos gyerekfoglalkozásokkal. Szakirányú továbbképzése során fordult a gasztropszichológia felé, ma már ez a fő területe.Az élethosszig tartó tanulás híve, táplálkozás-lélektani ismereteit külföldi kurzusokon, gyakorlati tudását pedig pék-cukrász képzésen bővíti. Óraadóként a Károli Gáspár Református Egyetemen oktat. Tanácsadás keretében gyermekekkel, kamaszokkal és felnőttekkel egyaránt dolgozik, a gasztronómiát önismereti eszközként és csoportösszekovácsoló erőként használja. További információ:
www.gasztropszichologia.hu