Leírás
Hotel Flamingo - mindenki otthon érezheti magát!Az Állati sugárúton egy hosszú, csendes tél után végre elolvadt a hó, és a Hotel Flamingo készen áll az új szezon és az új vendégek fogadására. Anna tudja, hogy ki kell találnia valamit, hogy a hotel újra nyüzsgővé váljon! És mi az, ami a Hotel Flamingóban van, és máshol nincs? A város egyik legjobb séfje Madame MaLac! Anna hirtelen ötlettől vezérelve úgy dönt, hogy a szálloda megrendezi a szakácsok versenyét. Kihívók is akadnak bőven, de vajon ki készíti el a legfenségesebb falatokat? Egy recept a Hotel Flamingo étlapjáról:Tibor salátalevese(szuper meglepetés, ha teknőcöket várunk)HOZZÁVALÓK:1 ek növényi olaj1 hagyma, apróra kockázvafél liter zöldség alaplé1 fej saláta, megmosva és apróra vágva3 nagy krumpli, meghámozva, nagyon apróra vágva1 szál petrezselyem apróra vágva díszítésnekELKÉSZÍTÉS:Egy nagy serpenyőben lassan hevítsük fel a növényi olajat, és pirítsuk puhára a hagymát. Ez 510 perc. Lassú tűzön dolgozzunk, nehogy megégjen a hagyma.Most adjuk hozzá a salátát és a krumplikat és egy kis alaplevet, hogy ne tapadjon semmi a serpenyő aljához. Alaposan kavarjuk össze, azután tegyünk fedőt a serpenyőre, és 10 percig pároljuk.Adjuk hozzá az alaplevet, és pároljuk még 15 percig.Ha lehűl a püré, öntsük robotgépbe és turmixoljuk simára.Tibor salátalevesét tálalhatjuk melegen vagy hidegen is, egyenesen a hűtőből. Díszítsük összevágott petrezselyemmel, vagy ha kellően bátrak vagyunk (és hidegen tálaljuk a levest) vágjunk uborkát apró kockákra, és keverjük bele, frissítő roppanás minden falatnál!