Nincs engedélyezve a javascript.
A LEGNAGYOBB SZÉKELY - ORBÁN BALÁZS ÉLETE ÉS MUNKÁSSÁGA

A LEGNAGYOBB SZÉKELY - ORBÁN BALÁZS ÉLETE ÉS MUNKÁSSÁGA

Szállítás:
5-15 munkanap
Rendelhető
3 315 Ft
Eredeti ár:
3 900.-

Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Kötött ár: A terméknek az Árkötöttségi törvény alapján meghatározott legalacsonyabb eladási ára, melyből további kedvezmény nem adható.

\"Orbán Balázsról számos tanulmány született, továbbá két történelmi regény és több dokumentumfilm; ám az átfogó, monografikus feldolgozás váratott magára. Hiányának lehetséges okára Egyed Ákos történész világított rá: „Mi lehet a magyarázata, hogy erről a valódi nagy személyiségről egyetlen tudományos könyvet sem írtak?
Találkozzunk könyvvásárainkon!
Leírás
\"Orbán Balázsról számos tanulmány született, továbbá két történelmi regény és több dokumentumfilm; ám az átfogó, monografikus feldolgozás váratott magára. Hiányának lehetséges okára Egyed Ákos történész világított rá: „Mi lehet a magyarázata, hogy erről a valódi nagy személyiségről egyetlen tudományos könyvet sem írtak? Holott már kortársai felismerték kivételes értékét, s az utókor féltve őrzi emlékét. Logikailag közelítve a választ, azt mondhatjuk: azért nem írtak tudományos könyvet Orbán Balázsról, mert azt túlságosan nehéz feladatnak tartották.”A feladat nehézsége mindenekelőtt abban áll, hogy Orbán Balázs reneszánsz alkat volt; szenvedélyes gyűjtő, tudós polihisztor, kutató-rendszerező elme. Munkássága érinti a történettudomány, a néprajz, az irodalomtudomány és a régészet szakterületeit, de még az orientalisztika, a szociológia vagy a fényképészet történetét is, nem is beszélve a közéleti szerepléséről is.Balázs Ádám több évtizedes kutatómunkája során nemcsak anyaországi és erdélyi levéltárak részben ismeretlen dokumentumait dolgozta fel, hanem török és francia forrásokat is.\"
Adatok
Raktári kód:
L31315
ISBN:
9789635411153
EAN:
9789635411153
Megjelenés:
2023.
Hozzászólások