Leírás
Senki sem születik jó szakácsnak, hanem főzés közben tanul bele. ? Julia Child,A francia konyha művészete?című legendás szakácskönyv szerzője, férjével 1948-ban érkezett Párizsba, alig beszélt franciául és nem konyított a főzéshez. Rövidesen azonban rájött, hogy Franciaország az ő szellemi hazája, a főzés pedig a szenvedélyévé vált. Szerelmes lett a francia konyhába, az ízeibe, a történetébe, a végtelen variációiba, a szigorú alapelveibe, a kreativitásába, az ételek elkészítésének módjába és a csodálatos emberekbe. ? Julia memoárjában megismerjük a francia nyelv és a francia konyha elsajátításáért vívott küzdelmeit, hányattatásait a híres Cordon Bleu főzőiskolában, nagysikerű könyve és televíziós főzőműsora születésének nehézségeit, közel ötven évig tartó, csodálatos házasságát. AzÉletem Franciaországban?az ételek és az élet végtelen élvezetéről szól, és a gasztronómia történetének legszerethetőbb, legszínesebb egyéniségéről.