Leírás
Minden nemzet igyekszik saját értékeit megbecsülni és azokat másokkal megismertetni. Kiváló természeti adottságaink, több évszázados szőlészeti, borászati kultúránk, hagyományaink is büszkén jogosíthatnak fel erre. A hazai borfogyasztók és a külföldről hozzánk érkezők között is egyre nagyobb igény mutatkozik a régi magyar szőlőfajták minőségi borai iránt. Ezek a hungarikum fajták egyediségükkel, megkülönböztethetőségükkel a jövőben fontosabb szerepet játszhatnak a pincészetek, vagy egyes termőhelyek saját arculatának megteremtésében, fejlesztésében. A kiadvány célja, hogy a szerzők e fajtákról és a régi korok szőlőműveléséről összefoglaló, ismeretterjesztő jellegű tanulmányt adjanak közre, amellyel önazonosságtudatunkra, nemzeti összetartozásunkra is felhívják a figyelmet.