Leírás
A Boook Kiadó eladási listákat vezető szakácskönyve, a Viszlát cukor és fehér liszt! és a Viszlát laktóz! utánhamarosan megjelenik a kiadó egészségtudatos sorozatának harmadik tagja, a Mindenmentes, amelynekszerzője Dr. Andrási Nóra, eredetileg gyógyszerész, kutató, a Nóri mindenmentes konyhája blog írója.Napjainkban egyre több információ áll rendelkezésünkre arról, hogy a mindennapi étkezésünk és életmó-dunk mekkora hatással van az egészségünkre, ráadásul egyre többeket érint a különböző alapanyagoktól,élelmiszer-összetevőktől mentes étrend. A teljes értékű táplálkozás érdekében azonban nem mindegy,hogy az ételek egyes összetevőit hogyan, mivel helyettesítjük.Ez a különleges gyűjtemény 70 olyan receptet ismertet meg az Olvasóval, amely valamennyi étel esetébencukor-, glutén-, tejtermék, és tojásmentes, a 160 gramm szénhidrátos diétába illeszthető, és vegán is egy-ben. A Mindenmentes természetesen nem egyenlő az ízek, a zamatok, az egészséges összetevők hiányával.Ellenkezőleg, a sok mentes címke között az ételek tartalmasságán van a hangsúly, teljes értékű, táplálóalapanyagok ajánlásával.Szerzője a korábbi egészségtelen életmódot felszámolva maga is végigment ezen az úton, és ma máregy sokkal teljesebb, minőségibb életet él. A személyes példán alapuló könyve mindazoknak szól, akikvégre örömmel, kockázatok nélkül szeretnének alkotni a konyhában, és akik szeretnének egészségesen,táplálékérzékenység okozta problémák nélkül, aktív életet élni.