Leírás
Hamarosan megjelenik a BOOOK Kiadó egészségtudatos sorozatának következő darabja, a 2016-ban kiadottnagy sikerű Mindenmentes kötet második része. Az első szakácskönyv hazai olvasói sikere után - melyet idénegy rangos nemzetközi versenyen, a Gourmand World Cookbook Awards-on elért két harmadik helyezéskoronázott a vegán és a diétás könyvek kategóriájában - az új kötet is azt szeretné bemutatni, hogy a Mindenmenteskorántsem az ízek, a zamatok hiányát, hanem a teljes értékű, egészséges és tápláló alapanyagokbólkészült ételeket jelenti a mindennapokban.Szerzője, az eredetileg gyógyszerész és kutató Dr. Andrási Nóra, a Nóri mindenmentes konyhája blog írójaújabb 70 receptet gyűjtött össze a cukor-, glutén-, tejtermék- és tojásmentes, valamint a 160 gramm szénhidrá-tos diétába illeszthető, és vegán ételekhez. A receptek a házilag készült pékáruk és vegán tejtermékek mellettkönnyen elkészíthető útravalókat, hétköznapi és hétvégére való főételeket, illetve desszerteket sorakoztatnakfel, az allergének okán külön jelölve a magmentes és szójamentes ételeket. Az elkészítésben segítenek a jólstrukturált leírások és a jelölt elkészítési idő, a szerző tippjei pedig a recepteken kívül egy külön fejezetben ishelyet kaptak.Dr. Andrási Nóra egymást kiegészítő, személyes példán alapuló könyvei nemcsak azoknak segítenek, akiknekszáműzniük kell az étrendjéből bizonyos alapanyagokat, élelmiszer-összetevőket, de örömmel, kockázatoknélkül szeretnének alkotni a konyhában, hanem olyan olvasóknak is inspirációként szolgálnak, akiket szerencsésmódon nem érint a táplálékallergia, de szeretnének egészségesebben, tudatosabban táplálkozni, aktívéletet élni, vagy a vegán konyha világával ismerkedni.