Leírás
Ma már egyre többen vannak, akik jól szeretnének bort választani. A jó választás garancia arra, hogy a borfogyasztás élményt jelentsen, de pénzmegtakarítással is járhat. A választás megkönnyítésére szövetkeztek e könyv szerzői, a bor- és a gasztronómiai kultúra elkötelezett hívei. Könyvünkben olyan, részletes információkat közlünk hazai pincészetekről és boraikról, amelyek a címkén a legtöbb esetben nem talál meg a borok iránt érdeklődő. A pincészeteket felfedezni induló, vagy egyszerűen csak kikapcsolódni vágyó borturisták számára a vendégfogadás feltételeiről is igyekszünk összefoglalót adni. Fabók Mihály, a Gundel Étterem sommelier-je, Örökös Magyar Sommelier Bajnok, hasznos tippjeivel siet segítségünkre e könyv lapjain keresztül.A bor mellé szeretnénk harapnivalóról is gondoskodni. A pogácsa a legjobb borkorcsolya, melyről sok érdekességet olvashat T. dr. Bereczki Ibolya és Frank Júlia közreműködésének köszönhetően. Hozzáértő válogatásuk eredménye, hogy a legízletesebb pogácsák receptjeit is megtalálhatja a könyvben.Végül nem marad más hátra, mint a koccintás egy jó pezsgővel. A gyöngyöző ital történetét, készítési módjait, stílusait és kultúráját Garamvári Vencel segítségével ismerhetjük meg, aki nemcsak az Év Bortermelője, hanem elismert pezsgőkészítő is.Egészségére!Sztanev Bertalan a könyv szerkesztője, a Borkedvelők kézikönyve és a Pincétől az asztalig című könyvek szerzője