Leírás
Talán nincs még egy alapanyag, amely olyan szélsőséges reakciókat vált ki, mint a belsőségek. Egyesek imádják, mások messzire elkerülik őket. A belsőségek markáns íze, állaga és illata teljesen más világot képvisel, mint a jól megszokott színhúsoké. Sok minden szól azonban a fogyasztásuk mellett: ha belsőséget eszünk, azzal nemcsak a fenntarthatóságot támogatjuk, de az étrendünk is változatosabb lesz, a manapság divatos fehérjedús táplálkozáshoz pedig keresve sem találni jobb és olcsóbb, magas tápértékű alapanyagot. Vagyis a belsőségek értéket képviselnek, arról nem is beszélve, hogy finomak. Ha megismerjük a Fülétől a farkáig hazai és nemzetközi belsőségételeket tartalmazó izgalmas receptválogatását, más szemmel nézünk majd ezekre az alapanyagokra. A resztelt májtól a pájslin át a különböző ragukig a belsőségételek színesebbé teszik a gasztronómiai kultúrát, ezért nemcsak a hétköznapi, hanem az ünnepi asztalon és a csúcsgasztronómiában is helyük van. A szerző célja, hogy a belsőségeket az őket megillető rangra emelje, sokszínűségüket, a bennük rejlő lehetőségeket minél szélesebb körben megismertesse. Komoly precizitással és szakértelemmel megírt könyve a változatos és részletes receptek mellett bemutatja azokat a konyhatechnológiai eljárásokat is, amelyek elengedhetetlenek a kifinomult ízű és optimális állagú belsőségételek készítéséhez. Szkladányi András bölcsész, angoltanár, basszusgitáros és gasztronómiai szakfordító több mint harminc angol nyelvű szakácskönyvet fordított magyarra. 2010 óta több neves étteremben is dolgozott, ezalatt kitanulta a konyhamészáros- és szakácsszakmát. A Fülétől a farkáig Hazai és nemzetközi ételek belsőségekből az első könyve. Belsőségek szerelem vagy zsigeri gyűlölet, nincs köztes út. Ez a könyv abba a világba kalauzol, ahol ezekből a megosztó alapanyagokból olyan ételek készülnek, amelyekért én egyértelműen rajongok. Kaszás Kornél Babel Budapest Michelin-csillagos séf A magyar és nemzetközi konyhaművészet egyik alappillére a belsőségek használata. Legyünk büszkék erre a gazdag gasztronómiai hagyományra, és ismertessük meg ízeit! Ezt az üzenetet közvetíti ez a könyv is, amelyet őszintén ajánlok. Sárközi Ákos Borkonyha, Textúra Michelin-csillagos séf