Nincs engedélyezve a javascript.
ERDÉLYI SÜTEMÉNYRECEPTEK A SZÁZADFORDULÓRÓL

ERDÉLYI SÜTEMÉNYRECEPTEK A SZÁZADFORDULÓRÓL

Szállítás:
5-15 munkanap
Rendelhető
Kötött ár:
3 496 Ft
Eredeti ár:
3 800.-

Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Kötött ár: A terméknek az Árkötöttségi törvény alapján meghatározott legalacsonyabb eladási ára, melyből további kedvezmény nem adható.

Árkötött termék
Az 1997. évi CXL. törvény VIII/A fejezete alapján ezen termékre 10 %-nál nagyobb kedvezmény az árkötöttség lejártáig (megjelenéstől számított 1 évig) csak viszonteladók (kereskedők, vállalkozók), köznevelési intézmények és könyvtárak részére adható!
Régi kéziratos könyveket bemutató sorozatunk újabb darabja.Kötetünkben olyan háziasszonyi receptgyűjteményeketteszünk közzé, amelyek a 20. század első évtizedeibena házi édességkészítés igényes változatait alkalmazták, egybena generációkon átívelő hagyomány révén összekötik azerdélyi konyhakultúrát az előző századok hagyományával:Három háziasszonyi gyűjteményt mutatunk be, mindhármatTordán írták (mindhárom magántulajdonban van).Bennük visszaköszönnek az erdélyi konyhában WesselényiKata, tehát a 18. század óta a jelek szerint folyamatosanhasznált szavak és anyagok (írós vaj, citronád, szulc, a rengetegmandula, malozsa és még mindig sok méz).Huszárcsók:14 dkg vaniliás cukrot 2 tojás fehérjével nagyon habosrakeverünk, beleteszünk 14 dkg mogyorót, 3 szelet puhított csokoládétés 7 ek zsemlemorzsát. Kivajazott, lisztezett tepsibenkis csókokat formálunk, és lassú tűznél megszárítjuk a sütőben.Meleg túrós torta7 deka vaj, 10 dkg liszt, 1 tojássárga, ezeket összegyúrni,és egy kerek lapot nyújtani, kikent tortaformába tenni.Azután szitán áttörünk 25 dkg tehéntúrót, 2 tojássárga,2 ek porcukor, ezt rákenjük, és félig kisütjük, ekkor 2 tojásfehérjébőlvaló kemény habot 3 kanál cukorral a tetejéreöntjük.
Leírás
Régi kéziratos könyveket bemutató sorozatunk újabb darabja.Kötetünkben olyan háziasszonyi receptgyűjteményeketteszünk közzé, amelyek a 20. század első évtizedeibena házi édességkészítés igényes változatait alkalmazták, egybena generációkon átívelő hagyomány révén összekötik azerdélyi konyhakultúrát az előző századok hagyományával:Három háziasszonyi gyűjteményt mutatunk be, mindhármatTordán írták (mindhárom magántulajdonban van).Bennük visszaköszönnek az erdélyi konyhában WesselényiKata, tehát a 18. század óta a jelek szerint folyamatosanhasznált szavak és anyagok (írós vaj, citronád, szulc, a rengetegmandula, malozsa és még mindig sok méz).Huszárcsók:14 dkg vaniliás cukrot 2 tojás fehérjével nagyon habosrakeverünk, beleteszünk 14 dkg mogyorót, 3 szelet puhított csokoládétés 7 ek zsemlemorzsát. Kivajazott, lisztezett tepsibenkis csókokat formálunk, és lassú tűznél megszárítjuk a sütőben.Meleg túrós torta7 deka vaj, 10 dkg liszt, 1 tojássárga, ezeket összegyúrni,és egy kerek lapot nyújtani, kikent tortaformába tenni.Azután szitán áttörünk 25 dkg tehéntúrót, 2 tojássárga,2 ek porcukor, ezt rákenjük, és félig kisütjük, ekkor 2 tojásfehérjébőlvaló kemény habot 3 kanál cukorral a tetejéreöntjük.
Adatok
Raktári kód:
L45279
ISBN:
9786156173966
EAN:
9786156173966
Hozzászólások