Nincs engedélyezve a javascript.

Főkategóriák

Ajándékkönyvek
Albumok
Egészség, életmód
Ezotéria
Folyóiratok, magazinok
Gasztronómia
Gazdaság, üzlet
Gyermek- és ifjúsági könyvek
Hangoskönyvek
Hobbi, szabadidõ
Idegen nyelvû könyvek
Informatika, számítástechnika
Irodalom
Mûszaki könyvek
Mûvészetek
Naptárak, kalendáriumok
Nyelvkönyvek, szótárak
Publicisztika
Regény
Sport
Szórakozás
Tankönyvek
Társadalom- és humántudomány
Térképek
Természet- és alkalmazott tudomány
Történelem
Utazás
Vallás
/
Könyvszalonok
Eldorado music

Hírlevél feliratkozás

És értesülj mindenről elsőkézből

A megadott adataim kezeléséhez hozzájárulok, az
foglaltakat elfogadom.
Birodalom
Raktári kód:
712789
ISBN:
6155049361
EAN:
9786155049361
Eredeti megnevezés:
Empire
Megjelenés:
2011.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
480
Méret [mm]:
157 x 215 x 34
Tömeg [g]:
590

Birodalom

A császárkori Róma regénye

4 480 Ft
Szállítás:
1 munkanap
Készleten
Polcra

Steven Saylor átütő sikerű regényének, a "Róma" című gigantikus történelmi eposznak a folytatásában öt generáción keresztül követhetjük az arisztokrata Pinarius család sorsát, Augustus uralkodásától a Római Birodalom fénykoráig.

A "Birodalom" című regényt a korszak drámai, meghatározó eseményei teszik kalandossá: a Pinarius família tagjai tanúi lesznek Tiberius fondorlatainak, Caligula őrületének, Nero hanyatlásának, valamint annak, amint Domitianus gyilkos üldözési mániája előkészíti a terepet a Traianus- és Hadrianus-féle aranykor számára. Átélhetjük a Kr. u. 64-es év nagy tűzvészét, Nero keresztényüldözését és a Colosseum megnyitását kísérő döbbenetes bemutatókat. A regény szívében azonban mindvégig a Pinariusok nehéz döntései és nemegyszer ellenállhatatlan kísértései feszülnek egymásnak. Egyikük a hírhedt Messalina játékszere lesz, másikuk egy Vesta-szűzzel szűri össze a levet, egy harmadikat Nero ejti rabul, és olyan is akad, aki teljesen átadja magát egy különös, új szektának, amely kereszténynek nevezi magát.

Miközben a Pinariusok a túlélésért küzdenek, egyszersmind az élet értelmét is keresik: egy részük továbbra is azoknak az isteneknek hódol, akik naggyá tették Rómát, mások a csillagfejtés titkaival kacérkodnak a bölcs tüanai Apollóniosz nyomdokain haladva, vagy éppen azt a gyönyörű ifjút imádják, akit Hadrianus emel fel az istenek sorába.

Akármennyire szerteágazó is a sorsuk, a Pinariusokat egy rejtélyes arany talizmán köti össze, a Rómánál is ősibb fascinum. Miközben az egyik nemzedék a másikra örökíti, a fascinum különleges hatalma nemcsak viselőinek életét irányítja, hanem az egész Birodalomét.Steven Saylor új regényével óriási feladatot tűzött ki maga elé: túlszárnyalni a szerte a világon, így Magyarországon is kirobbanó sikert aratott Rómát. A szerző maradéktalanul teljesítette a célt, és olyan regényt alkotott, amely minden olvasónak egyszeri és feledhetetlen élményt fog nyújtani.