Nincs engedélyezve a javascript.

Főkategóriák

Ajándékkönyvek
Albumok
Egészség, életmód
Ezotéria
Folyóiratok, magazinok
Gasztronómia
Gazdaság, üzlet
Gyermek- és ifjúsági könyvek
Hangoskönyvek
Hobbi, szabadidõ
Idegen nyelvû könyvek
Informatika, számítástechnika
Irodalom
Mûszaki könyvek
Mûvészetek
Naptárak, kalendáriumok
Nyelvkönyvek, szótárak
Publicisztika
Regény
Sport
Szórakozás
Tankönyvek
Társadalom- és humántudomány
Térképek
Természet- és alkalmazott tudomány
Történelem
Utazás
Vallás
/
Könyvszalonok
Eldorado music

Hírlevél feliratkozás

És értesülj mindenről elsőkézből

A megadott adataim kezeléséhez hozzájárulok, az
foglaltakat elfogadom.
A fel nem robbant csecsemő
Raktári kód:
732549
ISBN:
6155274428
EAN:
9786155274428
Megjelenés:
2013.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
376
Méret [mm]:
165 x 235 x 21
Tömeg [g]:
620

A fel nem robbant csecsemő

Emlékek és képek a XX. századból

3 060 Ft
Eredeti ár:
3 600 Ft
Megtakarítás:
15 %
Nem rendelhető
Polcra

"Ez a könyv rendhagyó önéletrajz, amelyben a történethez hozzátartoznak a családi és közéleti fényképek, dokumentumok, családi levelezések.

Ez a könyv "egy fel nem robbant csecsemő" életének krónikája, tükör, amelyben a szerző -aki maga is formálója az eseményeknek- az olvasót a 20. század néhány történelmi pillanatával is szembesíti. Önportré és "családregény" ez a könyv, a személyes történelem egy mozaikdarabja.

A szerző vezérelve ma is az, ami egész pályáját végigkíséri: a türelmes megértés, a jó és rossz felmutatása. Könyve tisztelgés a pálya, valamint a pályatársak és kortársak életműve előtt, egyben kritikus fellépés azzal szemben, ami mellett másképpen elmenni neki nem lehet.

Wisinger István sorsában az olvasó gyakran a saját élete fordulataira is ráismerhet, és Karinthy Frigyessel együtt üzenhetik a mindenkori utókornak: "Egy élet története egyben regénye is annak..."

"Ez a mű sokkal több, mint kordokumentum. Maga a történelem. Elmulaszthatatlan olvasmány!" (Bárdos András, televíziós újságíró, egyetemi docens)"Wisinger István szereti a televíziózást. Azt is szerette, amelyikben még filmszalagra vették a riportokat, és a hangot külön orsós magnó rögzítette, amikor még négy-öt millió néző igyekezett haza, hogy a hétvégi politikai műsort megnézze, és amikor még a televíziós újságíró szakmának volt becsülete. Wisinger, a televíziós szakma legendás alakja, könyvében elmondja, mi történt vele, velünk, és mi történt azokkal a hírességekkel, akiket kérdezett annak idején. Mi lett a szakmai álmokkal, reményekkel és eredményekkel, a régi barátokkal és kollégákkal.

A hőskort csak hírből ismerő fiatalabbak is sok újat tudhatnak meg egyebek mellett Isaac Asimovról, Göncz Árpádról, Faludy Györgyről, Ingmar Bergmanról, Olof Palméról, Szent-Györgyi Albertról, Neumann Jánosról, Richard Nixonról, Páskándi Gézáról, Szepesi Györgyről, Kurt Waldheimről, Wigner Jenőről, Teller Edéről vagy éppen Kádár János és Nicolae Ceausescu 1997-es találkozásáról. És arról, hogy Wisinger István még mindig szereti a televíziózást." (Horvát János, televíziós újságíró)"Nemcsak érdekes és izgalmas írás, hanem igaz is. Évtizedes tanú vagyok rá!" (Szegvári Katalin, tévériporter)