Nincs engedélyezve a javascript.
/
Vers mindenkinek akció
Stephen King: Az Intézet - bal oldalsáv

Főkategóriák

Ajándékkönyvek
Ajándéktárgyak
Albumok
Egészség, életmód
Ezotéria
Fitness-Életmód
Folyóiratok, magazinok
Gasztronómia
Gasztronómiai
Gazdaság, üzlet
Gyerek / Mese
Gyermek- és ifjúsági könyvek
Hangoskönyv
Hangoskönyvek
Hobbi, szabadidő
Idegen nyelvű könyvek
Informatika, számítástechnika
Irodalom
Ismeretterjesztő
Játékok
Kulturális
Műszaki könyvek
Művészetek
Naptárak, kalendáriumok
Népzene
Nyelvkönyvek, szótárak
Oktató
Olvasási kellék
Papír, írószer
Publicisztika
Regény
Rock / Pop
Sport
Szórakozás
Tankönyvek
Társadalom- és humántudomány
Térképek
Természet- és alkalmazott tudomány
Történelem
Utazás
Ünnepi
Vallás
Zenei
/
Könyvszalonok
Eldorado music

Hírlevél feliratkozás

És értesülj mindenről elsőkézből

A megadott adataim kezeléséhez hozzájárulok, az
foglaltakat elfogadom.
Viselkedésünk
Raktári kód:
757922
EAN:
9789634472896
Eredeti megnevezés:
Behave
Megjelenés:
2020.
Kötésmód:
ragasztott kötött
Oldalszám:
800
Méret [mm]:
155 x 230 x 45
5 865 Ft
Eredeti ár:
6 900 Ft
Megtakarítás:
15 %
Előrendelhető
Várható megjelenés:
2020.
Polcra

Robert Sapolsky több mint egy évtizeden át írta ezt a műfaji korlátokat áthágó, játékszabályokat megváltoztató könyvet, melyben megkísérli az emberi viselkedés okait a lehető legátfogóbban feltérképezni, minden irányból körüljárva azt. Sapolsky történetmesélése magával ragadó, egyúttal következetes belső logikával bír: a viselkedés megjelenésének pillanatában kezdi vizsgálni az ember reakciójára ható tényezőket, majd innen visszafelé lépked az időben, eljutva végül fajunk őstörténetéhez és evolúciós örökségéhez.
Kiindulópontja a cselekvés pillanata, az azzal egy időben zajló agyi folyamatok, majd fokozatosan tágítja a látómezőt. Egy lépést hátrébb lép: vajon milyen hatások érték az illetőt az érzékszervein keresztül? Még egy lépés: vajon milyen hormonok hatottak rá órákkal, napokkal azelőtt? Újabb lépés: vajon az évek során bekövetkezett idegrendszeri változások, illetve a genetikai háttér milyen szerepet játszott a cselekedet végrehajtásában? Végül már nem is hátrébb, hanem egyén feletti szintre lép; a kultúra, az évezredes ökológiai tényezők után egészen a millió éves evolúciós hatóerőkig képes visszanyúlni.
Sapolsky káprázatos kísérlete az emberi viselkedés tudományos bemutatására olyan mély és kínzó kérdésekre próbál választ találni, amelyeket a törzsiség és az idegengyűlölet, a hierarchia és a versengés, az erkölcs és a szabad akarat, a háború és a béke generálnak. A Viselkedésünk bölcs, emberséges, sokszor humoros, rendkívüli írói teljesítmény, egyenesen heroikus mű, amelyből sugárzik a jobbító szándék.
A Viselkedésünk megjelenése óta számtalan elismerést kapott: olyan eltérő tematikájú folyóiratok hívták fel rá olvasóik figyelmét a Nature magazin mellett, mint például az aktuálpolitikai elemző The Wall Street Journal vagy a szépirodalmi kritikákkal foglalkozó Times Literary Suppliment. A könyvet 2017-ben a The Washington Post az év tíz legjobb könyve közé választotta, továbbá a The New York Times kritikusai az év kedvenceként emelték ki, sőt a művet a lap bestsellerként is jegyzi.