Íme egy szakácskönyv, ami nélkül nem indulhat el a nap. Tápláló, energetizáló, vitamindús és kényeztető reggelik - nem csak vegánoknak!
A BOOOK Kiadó egészségtudatos sorozata új könyvvel bővül, mely ezúttal a mindennapjainkat megalapozó, energiával feltöltő reggeliket helyezi a fókuszba. Szerzője Nagy Zita - a Zizi kalandjai bloggere - vegán recepteket kínál a húsmentes gasztronómia világából, ízletesen szemléltetve a növényi alapú konyha gazdagságát, szépségét és változatosságát. A Vegán reggeli az elmúlt évek során kipróbált kedvenc finomságokat sorakoztatja fel, melyek nemcsak egészségesek, hanem az elkészítésük is többnyire egyszerű, így könnyen a napi táplálkozási rutinunk részeivé tehetők.
Bár a több mint 70 recept kizárólag természetes növényi alapanyagok (zöldségek, gyümölcsök, gabonák és magvak) felhasználásával készül - vagyis egyik sem tartalmaz semmilyen állati eredetű élelmiszert (tejterméket, tojást, mézet, halat és húst) - nem csak vegetáriánusok, vegánok számára jelenthet egyedülálló változatosságot, hanem mindenkinek, akinek fontos, hogy mivel táplálja magát és családját, akinek nem mellékes, hogy mivel és hogyan indul a nap.
A villámgyors és ráérős reggeliket is tartalmazó receptkönyv a felhasznált alapanyagok szerint segít eligazodni az egészséges reggeli ételek és italok között, betűrend szerint bemutatva egy-egy fontos hozzávaló élettani hatását, felhasználási módjait, és a hozzá tartozó recepteket, melyek közül számos leírás hozzájárul a gluténmentes, illetve a cukormentes táplálkozáshoz is.