Nincs engedélyezve a javascript.
/
Könyvszalonok
/
Eldorado music

Főkategóriák

Ajándékkönyvek
Ajándéktárgyak
Albumok
Bor
Egészség, életmód
Ezotéria
Fitness-Életmód
Folyóiratok, magazinok
Gasztronómia
Gasztronómia
Gazdaság, üzlet
Gyerek / Mese
Gyermek- és ifjúsági könyvek
Gyermekversek
Hangoskönyvek
Hangoskönyvek
Háztartás
Hifi, audio
Hobbi, otthon, szabadidő
Idegen nyelvű könyvek
Informatika, számítástechnika
Irodalom
Ismeretterjesztő
Ismeretterjesztő
Játékok
Kávé
Kulturális
Mese
Mobil
Műszaki könyvek
Művészetek
Napjaink, bulvár politika
Naptárak, kalendáriumok
Népzene
Nyelvkönyvek, szótárak
Oktató
Olvasási kellék
Őrült ajándékok, dilis kütyük
Papír, írószer
Publicisztika
Regény
Rock / Pop
Sport, természetjárás
Szórakozás
Tankönyvek
Társadalomtudományok
Tea
Térképek
Természettudományok
Történelem
Trunki - bőröndök, utazási kellékek
Utazás
Ünnepi
Vallás
Zenei

Akciós könyveink árkategória szerint

0 - 499 Ft
500 - 999 Ft
1 000 - 1 499 Ft
1 500 - 1 999 Ft
2 000 - 2 999 Ft
3 000 - 4 999 Ft
5 000 Ft felett

Akciós könyveink engedmény szerint

21 - 30 %
31 - 40 %
41 - 50 %
51 - 60 %
61 - 70 %
71 - 80 %
81 - 90 %
91 % felett

Hírlevél feliratkozás

És értesülj mindenről elsőkézből

Testet öltött szavak
Raktári kód:
752502
ISBN:
9637596742
EAN:
9789637596742
Megjelenés:
2012.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
328
Méret [mm]:
142 x 197 x 17
Tömeg [g]:
400

Testet öltött szavak

Papp Tibor vizuális költészete

3 750 Ft
Szállítás:
1-10 munkanap
Készleten
Polcra

Kelemen Erzsébet (Edelény, 1964) Debrecenben élő író, költő, drámaíró, irodalomtörténész, tanár. Kutatási területe a kortárs irodalom, az avantgárd, a vizuális kötlészet. Tizenkét kötete jelent már meg (versek, képversek, drámák, novellák, ifjúsági történelmi regény, tanulmányok, kritikák, emberismeret és etika tankönyv). A kortárs költészettel és prózával foglalkozó számos tanulmány és kritika szerzője. Képverseiből több alkalommal rendeztek kiállítást. Jelen kötete a Debreceni Egyetem Irodalomtudományok Doktori Iskolájában tavaly megvédett PhD-disszertációjának újraszerkesztett változata."A Papp Tibor vizuális költészetét tárgyaló kötetnek jelentékeny szakmai hozadéka van: Kelemen Erzsébet elemzései, az általa feltárt összefüggések perspektivikus potenciálja nagy jelentőséggel bírhatnak a korszak irodalmának mai és jövendő kritikai analízise szempontjából.

Egyfelől jól határolja le vizsgálatának tárgyát, amennyiben Papp műfajilag sokrétű irodalmi tevékenységéből a vizuális költészetre, még pontosabban a vizuális percepción alapuló költészeti formákra koncentrál (tehát nem veszélyezteti munkája konkurenciáját az életmű akusztikus és akcionális szegmensének vizsgálatával), ugyanakkor azon belül a költői mű érésének, kibontakozásának és hatásmechanizmusainak, nyelvi, szerkezeti és formai relevanciájának, továbbá motivikus és tartalmi dimenziójának valamennyi lényeges tényezőjét értő gondossággal világítja meg és helyezi el a korszak magyar és egyetemes irodalmának koordinátái között.

Kelemen Erzsébet alapos, többdimenziós, egyszerre komplex és részletekbe menő vizsgálódása kimutatja az életmű heterogenitásának és egységének minőségazonosságát, s briliáns komplex elemzésekkel és a gazdag összefüggésrendszerben való biztos tájékozódással tárja fel a Papp Tibor-i költészet korszakos nyelvi, formai és történeti jelentőségét. Kiemelkedően figyelemreméltó az a rendkívüli gondolati fegyelem és szinte tévedhetetlen szerkezeti építkezés is, amely a vizsgált tárgyhoz, vagyis Papp Tibor in utero sokoldalú és sokrétű költészetének komplex elemzéséhez, illetve az e művelet elvégzéséhez szükséges műveltségnek, tájékozottságnak és elmélyedésnek az elemzői horizontra való bekapcsolásához nélkülözhetetlen. Az életmű minden egyes fázisa, fejezete, lényegi összetevője, vetülete alapos szakmai elemzés tárgya, az elemzésekből kirajzolódó tárgykörök és minőségmozzanatok összefüggő rendszerbe épülnek, és feltárják annak gazdag és kreatív hatásmechanizmusait.

Ez a monográfia kiemelkedő szakmai teljesítmény, témáját és szemléletét tekintve is hiánypótló erejű munka." - Szkárosi Endre opponensi véleményéből