Nincs engedélyezve a javascript.
KÖZÉTKEZTETŐK KÉZIKÖNYVE III. - BÖLCSŐDEI ÉS ÓVODAI ÉTKEZTETÉSRŐL NEM CSAK KÖZÉT

KÖZÉTKEZTETŐK KÉZIKÖNYVE III. - BÖLCSŐDEI ÉS ÓVODAI ÉTKEZTETÉSRŐL NEM CSAK KÖZÉT

Jelenleg nem rendelhető
12 871 Ft
Korábbi ár:
11 892.-
Eredeti ár:
13 990.-

Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Kötött ár: A terméknek az Árkötöttségi törvény alapján meghatározott legalacsonyabb eladási ára, melyből további kedvezmény nem adható.

A gyermek nem kicsi felnőtt. Rengetegszer elhangzik ez a mondat a dietetikusok, gyermekorvosok, védőnők szájából. Ma már meggyőzően igazolt, hogy energia- és tápanyagszükségletük markánsan eltér a felnőttekétől a korosztályra jellemző testi és szellemi fejlődés megnyugtató biztosításának céljából.
Leírás
A gyermek nem kicsi felnőtt. Rengetegszer elhangzik ez a mondat a dietetikusok, gyermekorvosok, védőnők szájából. Ma már meggyőzően igazolt, hogy energia- és tápanyagszükségletük markánsan eltér a felnőttekétől a korosztályra jellemző testi és szellemi fejlődés megnyugtató biztosításának céljából. Ezért is jelent kockázatot az, hogy gyermekeink táplálkozásánál sajnos ugyanazok a hibák előjönnek, melyeket mi magunk is elkövetünk. Ezáltal pedig már a is gyermekkorban lerakjuk az alapjait azoknak a krónikus betegségeknek, melyek miatt a magyar lakosság rendre az európai betegségstatisztikák dobogós helyére kerül. A közétkeztetés népegészségügyi jelentősége tagadhatatlan. Mintát mutat az egészséges táplálkozáshoz, új alapanyagokkal ismertet meg, hozzájárul a jó egészség és teljesítmény eléréséhez, és az étkeztetéssel keretezi a zsúfolt óvodai-iskolai napokat. A közétkeztetésben feltálalt ételek összetételét, változatosságát Magyarországon ma már szigorú szabályok írják elő. Ugyanakkor, a közétkeztetés sikeressége nagyban a kivitelezésen múlik. Az ételek ötletessége, ízletessége, tálalása, a fogásokat kínáló felnőttek, nevelők hozzáállása, az étkezés körülményei mind-mind meghatározzák, hogy a gyermek mennyit és milyen szívesen fogyaszt el belőle. Az étkeztetők szép feladatához ezáltal óriási felelősség is párosul. A Közétkeztetők kézikönyvének harmadik kötete célzottan a bölcsődei, óvodai étkeztetésben dolgozók számára nyújt egyedülálló segítséget. A legaktuálisabb szakirodalmi háttér bemutatása, illetve a vonatkozó jogszabályok összefoglalása mellett rengeteg gyakorlati tippet, ízletes ételek kipróbált receptjét, nyersanyagkiszabását is tartalmazza. Szerzői gyakorlati szakemberek, az adott terület kiválóságai. Szeretettel ajánlom a kötetet mindazoknak, akik elkötelezettek a minőségi közétkeztetés, valamint a felnövekvő generációk jó egészsége iránt. Szűcs Zsuzsanna, MSc, az MDOSZ elnökeA közétkeztetők kézikönyve könyvsorozat III. kötete, „A bölcsődei és óvodai étkeztetésről, nem csak közétkeztetőknek” című könyv ajánlott mindazoknak, akik munkájuk, életük vagy tevékenységük révén kapcsolatba kerülnek a bölcsődés és az óvodás korosztályok étkeztetésével, élelmezésével. A dietetikus–élelmiszer-minőségbiztosítási agrármérnök szakember szerzőpáros a kötet összeállításánál igyekezett az olvasók eltérő igényeit figyelembe véve, életkor szerint csokorba gyűjteni a tudományos alapú információkat, valamint a jogszabályokból, alapprogramokból, módszertani levelekből kivonatolva és értelmezve az étkeztetésre, táplálkozásra vonatkozó részeket. A könyvben közel 300-féle 10 adagos recept található csecsemő-, bölcsődés és óvodás kiszabatokkal, mindhárom korcsoportban elkészítési javaslattal, valamint egy adagra vonatkoztatott energia- és tápanyagszámítással. A receptek az egészséges, normál ütemben fejlődő gyermekek étrendjébe illeszthetők, azonban külön fejezet foglalkozik az ételallergiák egyes típusaival, azok felismerésével és a rá vonatkozó jogszabályokkal, és egy fejezet a gyakran hallott, elterjedt tévhitek eloszlatásával. Némely ételféleségről fotó is található a Színes mellékletben.E hiánypótló munka ajánlott:- bölcsődék, mini bölcsődék,- családi bölcsődék, munkahelyi bölcsődék, - csecsemőotthonok,- állami és magánóvodák élelmezési munkatársainak, - szülőknek és nevelőknek. Szintén haszonnal forgathatják az élelmezésügyi és dietetikai szakképzés oktatói, valamint tanulói.
Adatok
Raktári kód:
L00085
ISBN:
9786156337115
EAN:
9786156337115
Megjelenés:
2021.
Hozzászólások