"Az utóbbi időben jócskán megszaporodott a sörös könyvek száma. Egyre többen vannak olyanok, akik otthon, saját konyhájukban, pincéjükben, garázsukban állnak neki sört főzni. Ma már könnyen beszerezhetők az alapanyagok és a szükséges berendezések, így nem meglepő, hogy ez a hobbi nagy népszerűségnek örvend a fiatalok körében.
A témában eddig megjelent művek komoly, talán túlságosan is szakszerű írások. Ezen változtat ez a kis könyvecske, amelyben a szerző, saját bőrén megtapasztalt sikereit és kudarcait felhasználva, szórakoztatóan ismerteti meg olvasóit a házi sörfőzéssel és a sörfogyasztás kultúrájával. Ennek köszönhetően Mucha Attila művéből nemcsak a sörfőzés alapjaival ismerkedhetünk meg, hanem a szerző és könyvének tárgy - az általa főzött sörök - szoros kapcsolatával, valamint mindazzal, ami ehhez tartozik." (Kovács Gábor sörantropológus, a Maláta magazin alapítója)