Nincs engedélyezve a javascript.
KÖZÉTKEZTETŐK KÉZIKÖNYVE III. - BÖLCSŐDEI ÉS ÓVODAI ÉTKEZTETÉSRŐL NEM CSAK KÖZÉT

KÖZÉTKEZTETŐK KÉZIKÖNYVE III. - BÖLCSŐDEI ÉS ÓVODAI ÉTKEZTETÉSRŐL NEM CSAK KÖZÉT

Szállítás:
5-10 munkanap
Rendelhető
11 892 Ft
Eredeti ár:
13 990.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
A gyermek nem kicsi felnőtt. Rengetegszer elhangzik ez a mondat a dietetikusok, gyermekorvosok, védőnők szájából. Ma már meggyőzően igazolt, hogy energia- és tápanyagszükségletük markánsan eltér a felnőttekétől a korosztályra jellemző testi és szellemi fejlődés megnyugtató biztosításának céljából.
Leírás
A gyermek nem kicsi felnőtt. Rengetegszer elhangzik ez a mondat a dietetikusok, gyermekorvosok, védőnők szájából. Ma már meggyőzően igazolt, hogy energia- és tápanyagszükségletük markánsan eltér a felnőttekétől a korosztályra jellemző testi és szellemi fejlődés megnyugtató biztosításának céljából. Ezért is jelent kockázatot az, hogy gyermekeink táplálkozásánál sajnos ugyanazok a hibák előjönnek, melyeket mi magunk is elkövetünk. Ezáltal pedig már a is gyermekkorban lerakjuk az alapjait azoknak a krónikus betegségeknek, melyek miatt a magyar lakosság rendre az európai betegségstatisztikák dobogós helyére kerül. A közétkeztetés népegészségügyi jelentősége tagadhatatlan. Mintát mutat az egészséges táplálkozáshoz, új alapanyagokkal ismertet meg, hozzájárul a jó egészség és teljesítmény eléréséhez, és az étkeztetéssel keretezi a zsúfolt óvodai-iskolai napokat. A közétkeztetésben feltálalt ételek összetételét, változatosságát Magyarországon ma már szigorú szabályok írják elő. Ugyanakkor, a közétkeztetés sikeressége nagyban a kivitelezésen múlik. Az ételek ötletessége, ízletessége, tálalása, a fogásokat kínáló felnőttek, nevelők hozzáállása, az étkezés körülményei mind-mind meghatározzák, hogy a gyermek mennyit és milyen szívesen fogyaszt el belőle. Az étkeztetők szép feladatához ezáltal óriási felelősség is párosul. A Közétkeztetők kézikönyvének harmadik kötete célzottan a bölcsődei, óvodai étkeztetésben dolgozók számára nyújt egyedülálló segítséget. A legaktuálisabb szakirodalmi háttér bemutatása, illetve a vonatkozó jogszabályok összefoglalása mellett rengeteg gyakorlati tippet, ízletes ételek kipróbált receptjét, nyersanyagkiszabását is tartalmazza. Szerzői gyakorlati szakemberek, az adott terület kiválóságai. Szeretettel ajánlom a kötetet mindazoknak, akik elkötelezettek a minőségi közétkeztetés, valamint a felnövekvő generációk jó egészsége iránt. Szűcs Zsuzsanna, MSc, az MDOSZ elnökeA közétkeztetők kézikönyve könyvsorozat III. kötete, „A bölcsődei és óvodai étkeztet
Adatok
Raktári kód:
L00085
ISBN:
9786156337115
EAN:
9786156337115
Megjelenés:
2021.
Hozzászólások