Nincs engedélyezve a javascript.
/
Drága gyermek Romy Hausmann
Amikor a hercegnő menti meg önmagát
Könyvszalonok
/
Eldorado music

Főkategóriák

Ajándékkönyvek
Ajándéktárgyak
Albumok
Bor
Egészség, életmód
Ezotéria
Fitness-Életmód
Folyóiratok, magazinok
Gasztronómia
Gasztronómia
Gazdaság, üzlet
Gyerek / Mese
Gyermek- és ifjúsági könyvek
Gyermekversek
Hangoskönyvek
Hangoskönyvek
Háztartás
Hifi, audio
Hobbi, otthon, szabadidő
Idegen nyelvű könyvek
Informatika, számítástechnika
Irodalom
Ismeretterjesztő
Ismeretterjesztő
Játékok
Kávé
Kulturális
Mese
Mobil
Műszaki könyvek
Művészetek
Napjaink, bulvár politika
Naptárak, kalendáriumok
Népzene
Nyelvkönyvek, szótárak
Oktató
Olvasási kellék
Őrült ajándékok, dilis kütyük
Papír, írószer
Publicisztika
Regény
Rock / Pop
Sport, természetjárás
Szórakozás
Tankönyvek
Társadalomtudományok
Tea
Térképek
Természettudományok
Történelem
Trunki - bőröndök, utazási kellékek
Utazás
Ünnepi
Vallás
Zenei

Akciós könyveink árkategória szerint

0 - 499 Ft
500 - 999 Ft
1 000 - 1 499 Ft
1 500 - 1 999 Ft
2 000 - 2 999 Ft
3 000 - 4 999 Ft
5 000 Ft felett

Akciós könyveink engedmény szerint

21 - 30 %
31 - 40 %
41 - 50 %
51 - 60 %
61 - 70 %
71 - 80 %
81 - 90 %
91 % felett

Hírlevél feliratkozás

És értesülj mindenről elsőkézből

Gyulladáscsökkentő étrend és életmód
-20%
Raktári kód:
769473
EAN:
9789634754695
Megjelenés:
2021.06.10.
Kötésmód:
kartonált
Oldalszám:
220
Méret [mm]:
165 x 235 x

Gyulladáscsökkentő étrend és életmód

(IBS, SIBO)

3 599 Ft
Eredeti ár:
4 499 Ft
Megtakarítás:
20 %
Előrendelhető
Várható megjelenés:
2021.06.10.
Polcra

Rohanó, stresszes hétköznapjainkon kapkodva étkezünk, nagyarányú szénhidrát- és cukorfogyasztás mellett étrendünk javarészt feldolgozott, tartósított élelmiszerekből áll. Az alapanyagok kiválasztásakor nem követjük az évszakok és napszakok változását, késő este is bőségesen vacsorázunk, sokat nassolunk, és így folyamatosan dolgoztatjuk az inzulinháztartásunkat. Az esti étkezések megzavarják a biológiai folyamatainkat, az alváshoz és ezáltal a szervek és sejtek regenerálódásához nélkülözhetetlen biokémiai rendszereinket. Ráadásul folyamatos információáradattal terheljük a szimpatikus idegrendszerünket és ezáltal hormonműködésünket.

Ez a könyv a változtatás lehetőségét kínálja nekünk. Ám ahhoz, hogy megérthessük, milyen étkezési és életmódbeli változtatások szükségesek az egészséges életvitelhez és a krónikus betegségek megelőzéséhez, át kell tekintenünk szervezetünk működésének alapjait. Meg kell ismernünk a „néma betegség”, azaz a krónikus gyulladás kialakulásának körülményeit, emésztőrendszerünk működését, valamint azokat a környezeti tényezőket, amelyek hozzásegítenek bennünket az egészség eléréséhez. Ez utóbbiakhoz tartozik az étkezési ritmus, a stresszkezelés, a nyugodt alvás vagy a regeneráció. Mindez elvezet minket egy olyan étkezési irányzathoz, amely Magyarországon még kevéssé elterjedt, ám a külföldi gyakorlatban kifejezetten eredményesnek számít. A gyulladáscsökkentő étrend alapja a nehezen emészthető, a belekben könnyen fermentálódó szénhidrátok kiküszöbölése.

Rubin Eszter író, gasztronómus 65 gondosan összeállított és ínycsiklandó receptjét Farkas-Boross Zita funkcionális táplálkozási tanácsadó összefoglalója egészíti ki a diéta elméleti alapjairól. Újszerű megközelítésük segít eligazodni a helyes alapanyagválasztásban, amely nagymértékben javíthatja az új népbetegségek: a SIBO-hoz, az IBS-hez és a refluxhoz kapcsolódó emésztési problémákat. A változatos és tápanyagdús ételeket a szerzők a különböző szénhidrátok – különösen a keményítők – bélrendszerre gyakorolt hatásainak figyelembevételével válogatták össze, emellett természetesen nem tartalmaznak gyulladáskeltő hatású alapanyagokat: glutént, tejet és tejterméket, tojásfehérjét, élesztőt, szóját, kukoricát, napraforgóolajat és hozzáadott cukrot, így a könyv az összetett táplálékallergiában/-intoleranciában érintetteknek is óriási segítséget nyújt.

Itt az idő, hogy ne másoktól várjuk a megoldást életminőségünk javítására: ismerjük fel a lehetőségeinket, és vegyük saját kezünkbe a gyógyulásunkat.