Nincs engedélyezve a javascript.
/
Könyvszalonok
/
Eldorado music

Főkategóriák

Ajándékkönyvek
Ajándéktárgyak
Albumok
Egészség, életmód
Ezotéria
Fitness-Életmód
Folyóiratok, magazinok
Gasztronómia
Gasztronómiai
Gazdaság, üzlet
Gyerek / Mese
Gyermek- és ifjúsági könyvek
Hangoskönyv
Hangoskönyvek
Hobbi, szabadidő
Idegen nyelvű könyvek
Informatika, számítástechnika
Irodalom
Ismeretterjesztő
Játékok
Kulturális
Mese
Műszaki könyvek
Művészetek
Naptárak, kalendáriumok
Népzene
Nyelvkönyvek, szótárak
Oktató
Olvasási kellék
Papír, írószer
Publicisztika
Regény
Rock / Pop
Sport
Szórakozás
Tankönyvek
Társadalom- és humántudomány
Térképek
Természet- és alkalmazott tudomány
Történelem
Utazás
Ünnepi
Vallás
Zenei

Akciós könyveink árkategória szerint

0 - 499 Ft
500 - 999 Ft
1 000 - 1 499 Ft
1 500 - 1 999 Ft
2 000 - 2 999 Ft
3 000 - 4 999 Ft
5 000 Ft felett

Akciós könyveink engedmény szerint

21 - 30 %
31 - 40 %
41 - 50 %
51 - 60 %
61 - 70 %
71 - 80 %
81 - 90 %
91 % felett

Hírlevél feliratkozás

És értesülj mindenről elsőkézből

Carpathia
Raktári kód:
748817
ISBN:
6069258422
EAN:
9786069258422
Eredeti megnevezés:
Carpathia
Megjelenés:
2016.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
132
Méret [mm]:
107 x 178 x 11
Tömeg [g]:
120
2 000 Ft
Szállítás:
1-10 munkanap
Készleten
Polcra

A Carpathia a három ország, Szlovákia, Lenygelország és Ukrajna határvidékén csekély számú kisebbségben élő és ezért visszafordíthatatlan asszimilációra ítélt ruszinok, egy fokozatosan elöregedő és elnéptelenedő régió regénye.

A társadalmi folyamatokat és kulturális jelenségeket pontosan diagnosztizáló és nem kevés kritikával ábrázoló szürreális útleírás jelen idejű narrációja magabiztosan és észrevétlenül viszi magával az olvasót a múltba és a jövőbe egyaránt.

A szerző kiforrott stílussal és eszköztárral nyúl a témához, biztos kézzel ötvözve a valós eseményeket a nagyszabású víziókkal, a jórészt valós szereplőket (többek között Gotthard Heinrici, Andy Warhol és az ismert remjete, Andrij Pysanskyj is feltűnik a történetekben) a kitaláltakkal, a távolságtartó történelmi és dokumentumelbeszélést a magával ragadó mágikus realizmussal.

A Carpathia súlyos és sűrű, gondolatébresztő és gyakran meghökkentő olvasmány, amely megdolgoztatja, de magával is ragadja az olvasót."A bal lábam váratlanul beleütközik valamibe az avarban. A koponya könnyedén gördül ki puha takarója tetejére. E szelíd mozgás láttán egy pillanatra elfog a rettenet. Még egyszer az arcába pillantok, aztán otthagyom tökéletes sírboltjában. Soha többé nem sikerül ide visszatalálnom. Hazafelé igyekszem. Talán negyedóra múlva ahhoz a facsoporthoz érek, amelynél évekkel ezelőtt egy frissen széttépett szarvast találtam. Beakadt a lába a mogyoróbokorba. Súlyos, lenyakló aggancs, elnyílt száj, halott szemek. Az arckifejezése és kiontott belei látványától rémülten rohanok vissza a tábortűzhöz, ahol apámmal és másokkal sütögetünk. Kapkodom a lábam, amíg csak meg nem hallom a hangjukat. Egy fehér tárgyat pillantok meg magam előtt. Futás közben felkapom, mint labdát a robogó rögbijátékos, és eltelik egy pillanat, mire ráeszmélek, hogy mi az. Pánik hajt tovább, a koponya a kezemben marad. Megérkeztem Zihálva állok a tűznél. Egy idegen férfi kiveszi a kezemből, hálás vagyok érte. Apámmal elindulunk megkeresni a szarvast, de azt mintha a föld nyelte volna el. Körözünk, átfésüljük az erdőt, míg el nem ér hozzánk a többiek kiáltozása. Már mennének. Mi maradunk. Végül megleljük a széttépett állatot. Az utat jelölve gyalogolunk ki az erdőből. Leereszkedünk a réten, majd a szilvafasorral szegélyezett, málló aszfaltúton beérünk afaluba. Rögtön az elején ott a szövetkezet. Avaskapu melletti kerítésbe karót tűztek, rajta a koponya, amelyre valaki ostoba módon horogkeresztet rajzolt a parazsunkból vett üszökkel." (részlet a könyvből)