Nincs engedélyezve a javascript.

Főkategóriák

Ajándékkönyvek
Ajándéktárgyak
Albumok
Egészség, életmód
Évkönyv
Ezotéria
Fitness-Életmód
Folyóiratok, magazinok
Gasztronómia
Gasztronómiai
Gazdaság, üzlet
Gyerek / Mese
Gyermek- és ifjúsági könyvek
Hangoskönyv
Hangoskönyvek
Hobbi, szabadidő
Idegen nyelvű könyvek
Informatika, számítástechnika
Irodalom
Ismeretterjesztő
Játékok
Kulturális
Műszaki könyvek
Művészetek
Naptárak, kalendáriumok
Népzene
Nyelvkönyvek, szótárak
Oktató
Olvasási kellék
Papír, írószer
Publicisztika
Regény
Rock / Pop
Sport
Szórakozás
Tankönyvek
Társadalom- és humántudomány
Térképek
Természet- és alkalmazott tudomány
Történelem
Utazás
Ünnepi
Vallás
Zenei
/
Könyvszalonok
Eldorado music

Hírlevél feliratkozás

És értesülj mindenről elsőkézből

Áron könyve
Raktári kód:
746174
ISBN:
9633577462
EAN:
9789633577462
Eredeti megnevezés:
The Book of Aron
Megjelenés:
2016.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
240
Méret [mm]:
132 x 188 x 25
Tömeg [g]:
330
2 999 Ft
Szállítás:
1-10 munkanap
Készleten
Polcra

Egy hang a varsói gettóból...

Egy hang, amelyet sosem fogunk elfelejteni.Aron, a történet elbeszélője Lengyelország német megszállása idején családjával együtt Varsóba kényszerül, ahol nélkülözés vár rájuk. A gettóban élő gyerekekből összeverődő maroknyi csapat tagjai nap mint nap életüket kockáztatva szöknek át a falon, hogy csempészéssel és sefteléssel szerezzék meg a betevő falatot. Eközben a zsarolókkal, a zsidó, a lengyel és a német rendőrökkel, valamint nem utolsósorban a Gestapo fenyegetésével is meg kell küzdeniük.

Családjának elvesztése után Aront a valóságos személyről mintázott, elismert orvos, Janusz Korczak veszi magához, aki a náci megszállás idején minden erejét a varsói árvaház fenntartásának szentelte. Mint tudjuk, mindannyiuk útja a treblinkai haláltáborba vezetett. Vajon Aronnak sikerül megmenekülnie, hogy hírét vigye, milyen megpróbáltatásokon mentek keresztül a gettó gyermekei?Jim Shepard gyermeki nézőpontból láttatja a történelem legsötétebb időszakát úgy, hogy a nyomasztó történetet megindító, izgalmas fordulatokkal teli regénnyé formálja, amelyből még a humor sem hiányzik."Az Áron könyve kérlelhetetlen szenvedéllyel mutatja be, hogy mennyire bonyolult lény az ember. Nemcsak Janusz Korczak és a varsói gettó gyermekeinek testamentuma, hanem minden olyan gyermeké, aki a háború következtében magára maradt." (Anne Michaels)"Szívszorító, de sosem szentimentális, humoros, de sosem komolytalan, rémisztő, de sosem visszataszító. Az Áron könyve szembesít bennünket a felfoghatatlan, mégis megkérdőjelezhetetlen valósággal." (Daniel Handler)"Szívszorító, megrendítő, magával ragadó, csodálatos írás, amelynek minden szava olyan, mintha valóban egy kisfiú szájából hangzana. Kedvenc könyveim között ott vannak Jim Shepard művei, az Áron könyve pedig alighanem az eddigi legjobb regénye." (Roddy Doyle)Joshua Ferris szerint Jim Shepard "az Egyesült Államok egyik legjobb írója", akit "szellemessége mellett mély emberség és félelmet nem ismerő kíváncsiság" is jellemez. Hét regény és
négy novelláskötet szerzője. Like You'd Under­stand, Anyway című könyvét jelölték a rangos National Book Awardra, illetve elnyerte a The Story Prize-t. Elbeszélései olyan elismert magazinokban jelentek meg, mint a The New Yorker vagy a Harper's Magazine. A massachusettsi Williamstownban él családjával, és a Williams College-ban tanít.