Nincs engedélyezve a javascript.
/
Könyvszalonok
/
Eldorado music

Főkategóriák

Ajándékkönyvek
Ajándéktárgyak
Albumok
Bor
Egészség, életmód
Ezotéria
Fitness-Életmód
Folyóiratok, magazinok
Gasztronómia
Gasztronómia
Gazdaság, üzlet
Gyerek / Mese
Gyermek- és ifjúsági könyvek
Gyermekversek
Hangoskönyvek
Hangoskönyvek
Háztartás
Hifi, audio
Hobbi, otthon, szabadidő
Idegen nyelvű könyvek
Informatika, számítástechnika
Irodalom
Ismeretterjesztő
Ismeretterjesztő
Játékok
Kávé
Kulturális
Mese
Mobil
Műszaki könyvek
Művészetek
Napjaink, bulvár politika
Naptárak, kalendáriumok
Népzene
Nyelvkönyvek, szótárak
Oktató
Olvasási kellék
Őrült ajándékok, dilis kütyük
Papír, írószer
Publicisztika
Regény
Rock / Pop
Sport, természetjárás
Szórakozás
Tankönyvek
Társadalomtudományok
Tea
Térképek
Természettudományok
Történelem
Trunki - bőröndök, utazási kellékek
Utazás
Ünnepi
Vallás
Zenei

Akciós könyveink árkategória szerint

0 - 499 Ft
500 - 999 Ft
1 000 - 1 499 Ft
1 500 - 1 999 Ft
2 000 - 2 999 Ft
3 000 - 4 999 Ft
5 000 Ft felett

Akciós könyveink engedmény szerint

21 - 30 %
31 - 40 %
41 - 50 %
51 - 60 %
61 - 70 %
71 - 80 %
81 - 90 %
91 % felett

Hírlevél feliratkozás

És értesülj mindenről elsőkézből

A tökéletesség nyomában
-15%
Raktári kód:
708737
ISBN:
9632972688
EAN:
9789632972688
Eredeti megnevezés:
In Search of Perfection Reinventing Kitchen Classics
Megjelenés:
2010.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
320
Méret [mm]:
185 x 240 x 29
Tömeg [g]:
1270

A tökéletesség nyomában

Klasszikus ételek újragondolva

4 165 Ft
Eredeti ár:
4 900 Ft
Megtakarítás:
15 %
Elfogyott, jelenleg nem rendelhető.
Polcra

Heston Blumenthal, a világ egyik legelismertebb séfje, hírnevét éttermében, a neves The Fat Duckban alapozta meg olyan eredeti - és sok számára talán bizarr - fogások megalkotásával, mint például a csigakása, a nitrogénnel hűtött rántotta és a sültszalonnás-tojásos fagylalt. Ezt követően Heston elhatározta, hogy ideje visszatérni az alapokhoz: kreatív tehetségét a legismertebb, de gyakran rosszul elkészített ételek újbóli felfedezésére összpontosította.



Körbeutazta a világot nyolc olyan étel "tökéletes" változata után kutatva, melyek az európai konyha kulináris örökségének alapjait képviselik:

-sült csirke sült burgonyával,

-pizza,

-sült kolbász tört burgonyával,

-steak,

-bolognai spagetti

-fish & chips (rántott hal sült burgonyával),

-Fekete-erdő torta,

-szirupos tortafagylalt.



A "tökéletességről" megoszlanak a vélemények, ezért Heston szakértőkkel és szakácsokkal folytatott beszélgetéseit, valamint saját kulináris és tudományos kísérleteit is felhasználva nekilát kideríteni, mi teszi e közismert étkeket ilyen elfogadottá. Felkutatja minden étel eredetét, segít megtalálni a legjobb hozzávalókat, és természetesen azt is kideríti, hogyan -és miért így- tudjuk e fogásokat a legtökéletesebben elkészíteni. Menet közben értékes főzési tanácsokkal szolgál; mindent megtudhatunk attól kezdve, hogy a sütéshez hogyan szeleteljük megfelelően a burgonyát, miként válasszuk ki a legalkalmasabb marhahúst, milyen titkos összetevői vannak a tökéletes bolognai spagettinek, egészen addig, hogy miként lehet megragadni egy "fish & chips" bolt lényegét egy parfümös üvegben, valamint hogy hogyan tudunk házilag buborékos csokoládét készíteni porszívó segítségével.



"A tökéletesség nyomában" tanulmányozza az étel életünkben és emlékeinkben betöltött szerepét és egyben különleges, ösztönző és magával ragadó módon ismerteti a már említett klasszikus fogásokat.