Nincs engedélyezve a javascript.
/
Repül az idő! – Naptár kiárusítás
Könyvszalonok
/
Eldorado music

Főkategóriák

Ajándékkönyvek
Albumok
Egészség, életmód
Ezotéria
Fitness-Életmód
Folyóiratok, magazinok
Gasztronómia
Gasztronómia
Gazdaság, üzlet
Gyerek / Mese
Gyermek- és ifjúsági könyvek
Gyermekversek
Hangoskönyvek
Hangoskönyvek
Hobbi, otthon, szabadidő
Idegen nyelvű könyvek
Informatika, számítástechnika
Irodalom
Ismeretterjesztő
Ismeretterjesztő
Játékok
Kulturális
Mese
Műszaki könyvek
Művészetek
Napjaink, bulvár politika
Naptárak, kalendáriumok
Népzene
Nyelvkönyvek, szótárak
Oktató
Olvasási kellék
Papír, írószer
Publicisztika
Regény
Rock / Pop
Sport, természetjárás
Szórakozás
Tankönyvek
Társadalomtudományok
Térképek
Természettudományok
Történelem
Utazás
Ünnepi
Vallás
Zenei

Akciós könyveink árkategória szerint

0 - 499 Ft
500 - 999 Ft
1 000 - 1 499 Ft
1 500 - 1 999 Ft
2 000 - 2 999 Ft
3 000 - 4 999 Ft
5 000 Ft felett

Akciós könyveink engedmény szerint

21 - 30 %
31 - 40 %
41 - 50 %
51 - 60 %
61 - 70 %
71 - 80 %
81 - 90 %
91 % felett

Hírlevél feliratkozás

És értesülj mindenről elsőkézből

A disznót
Raktári kód:
765485
EAN:
9786155698026
Megjelenés:
2019.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött
Oldalszám:
274
Méret [mm]:
210 x 295 x 26
Tömeg [g]:
890

A disznót'Ortól a Bocuse d'Orig

Magyar konyha pimaszul

6 740 Ft
Szállítás:
1-10 munkanap
Készleten
Polcra

Ez a könyv azért készült, hogy Bíró Lajos, azaz "Lali, a chef" pályafutásának eddigi korszakain keresztül, az ő "szemüvegén át" kicsit megmutassa, összegezze a magyar vendéglátás és ételkészítés fejlődését, változását, a hatvanas évektől egészen napjainkig.
Ez a könyv sok szempontból profiknak, sok szempontból lelkes, amatőr hobbiszakácsoknak szól.
Ez a könyv azoknak készült, akik szívesen kerülnének tisztába azzal a - bátran történelminek nevezhető - folyamattal, ahonnan és ahová eljutott a magyar vendéglátás és éttermi főzőtudomány oda, ahol ma tart. Azoknak, akik mindezt a tűzhely mellett, a gyakorlatban, divatos szóval "interaktívan" is örömmel lekövetnék. De ha fotelban ülve, akkor sem fognak unatkozni...
Ez a könyv megpróbálja összefoglalni - a Bíró Lajostól megszokott, kicsit sem szokványos stílusban - 67 ismert, kedvenc klasszikus fogásunkon és ezek 125 variációján keresztül azt, hogy milyen irányba mozdult és mozdulhat tovább az ízek megőrzése: legalábbis Bíró Lajos fejében, konyháiban, tűzhelyén és tányérjain.
Ez a könyv egy meghatározó személyiség, egy olyan ember szakácskönyv-szerűsége, akinek lételeme a korlátok (és egyúttal saját és környezete határainak) feszegetése, és még mindig nem fáradt bele, sőt.
Ötleteket ad, inspirál, már-már kihívó pimaszsággal, ami mögött mégis mindig felfedezhető az alapanyag, az étel és a szakma végtelen tisztelete, nem lanyhuló szeretete. Semmit sem tekint szent tehénnek, miközben minden az, amihez nyúl? Döntse el Ön!
Ahogy a cím is sugallja: van benne retró, nosztalgia, nyughatatlanság, botrányosság, és még sorolhatnám, mi minden - de a legfontosabb, amire mindezek felfűzhetők: kreativitás, mesterfokon.