Nincs engedélyezve a javascript.
APICIUS DE RE COQUINARIA - RECEPTEK ÉS SZAKÁCSFORTÉLYOK AZ ÓKORBÓL

APICIUS DE RE COQUINARIA - RECEPTEK ÉS SZAKÁCSFORTÉLYOK AZ ÓKORBÓL

Jelenleg nem rendelhető
12 750 Ft
Eredeti ár:
15 000.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
A Kr. u. 1. században élt dúsgazdag római gourmet, Marcus Gavius Apicius minden vagyonát polgárpukkasztó lakomáira, kulináris találmányaira és konyhaművészeti remekeire költötte. Tékozló életvitelével, fényűző vacsoráival és értelmetlen halálával szerzett hírnevének köszönheti, hogy neve fogalommá vált, és két receptgyűjteménye közül az egyik, ha töredékesen is, de napjainkig fennmaradt.
Leírás
A Kr. u. 1. században élt dúsgazdag római gourmet, Marcus Gavius Apicius minden vagyonát polgárpukkasztó lakomáira, kulináris találmányaira és konyhaművészeti remekeire költötte. Tékozló életvitelével, fényűző vacsoráival és értelmetlen halálával szerzett hírnevének köszönheti, hogy neve fogalommá vált, és két receptgyűjteménye közül az egyik, ha töredékesen is, de napjainkig fennmaradt. Eredeti receptjeit az idők folyamán többször kiegészítették, bővítették vagy elhagytak belőlük részeket. A ma ismert gyűjteményt a 4–5. században állították össze. Ez az egyetlen római korból ránk hagyományozódott szakácskönyv, minden mai európai szakácskönyv antik elődje.Apicius kifinomult gasztronómiai csodáit a római császárok is irigyelték és utánozták – vagy igyekeztek túlszárnyalni. Nevéhez számos gasztronómiai újítás köthető, például az állatok tömése válogatott ételekkel, hogy húsuk és májuk ízletesebbé váljon. A távoli tájakról beszerzett alapanyagokból és fűszerekből pikáns szószokat és mártásokat kreált, de görög mintára mestere volt az ételek álcázásának is extravagáns díszítési megoldásokkal és rafinált ízesítéssel. Ezért is tekinthetjük Apiciust a római „fine dining” páratlan képviselőjének.A fényképekkel és grafikákkal gazdagon illusztrált kötet az Apiciusnak tulajdonított közel ötszáz recept teljes, kétnyelvű, latin–magyar kiadása. Forgatásakor az olvasó kedvet kaphat a római kor ízeinek megismeréséhez és a receptekkel való kísérletezéshez, emellett a régészet és segédtudományainak nagyítóján keresztül egy kis kultúrtörténeti áttekintést is nyújt.
Adatok
Raktári kód:
L17156
ISBN:
9786158207508
EAN:
9786158207508
Megjelenés:
2022.
Hozzászólások