Leírás
Sem szakácskönyvekre szakosodott kiadó, sem szakácskönyvek lelkes gyűjtője nem vagyok. Viszont nagy becsben tartom a műfaj néhány emlékezetes darabját, amilyen ez a könyv is. Elképzelni sem tudnám az életemet jó ételek nélkül, és senki másnak sem kívánnék íztelen életet. A jó étel legyen bár egyszerűbb vagy bonyolultabb kompozíció éppúgy feltölt és boldogít, mint bármely más jól sikerült alkotás. Ráadásul elfogyasztani éppoly izgalmas, mint csodálni vagy elkészíteni. Miközben kutatjuk az alapanyagok természetét és a kombinációk titkát, a világ természetes rendjét kutatjuk: ízek és állagok újabb harmóniái nyílnak meg, szinte végtelenül. Számomra éppen ezért a maradandó szakácskönyv nem holmi fényképészeti és nyomdatechnikai remek, nem is tévéséfek színes-vaskos dedikálókártyája, hanem mint ez a könyv bevezetés az ízek és alapanyagok kultúrájába. Salamon Magda rengeteg receptet kínál, de ami ennél is fontosabb: olyan konyhai gondolkodásmódot, amellyel saját magunk is szabadon alkothatunk és a környezetünk ehető alapanyagaiból elkészíthetjük a magunk józan ízeit. Sárközy Bence