Leírás
A RÁKOK, KAGYLÓK, CSIGÁK, TINTAHALAK című könyv a HALAK ÉS HALÉTELEK párdarabjaként a tenger gyümölcseit és édesvízi társaikat szeretné megismertetni és megszerettetni a magyar olvasókkal az előző kötetből már megismert módon: a gasztronómiai lexikont ételreceptekkel megspékelve és színes fotókkal fűszerezve. <br><br>A könyv bevezetője számos érdekes és hasznos ismeretet, valamint pótolhatatlan gyakorlati tanácsot tartalmaz. Olvashatunk benne a tenger gyümölcseinek dicséretéről, a rákok, kagylók, csigák, tintahalak élőhelyéről és biológiájáról, az állatok kifogásának és piacra szállításának módjáról, a vásárláskor figyelembe veendő szempontokról, a tisztítás és előkészítés mikéntjéről (fázisfotókkal illusztrálva), a lehetséges hőkezelési eljárásokról és fűszerezésről, valamint a borválasztás szempontjairól. A könyv második részében a mintegy 40 faj részletes leírásához 69 ételrecept társul, amelyeket színes ételfotók illusztrálnak. <br><br>A kötet szerzője PIAZZA GABRIELLA Olaszországban élő magyar gasztroblogger. Szerzőtársa HOITSY GYÖRGY halbiológus, pisztrángtenyésztő.