Nincs engedélyezve a javascript.
/
Könyvszalonok
/
Eldorado music

Főkategóriák

Ajándékkönyvek
Ajándéktárgyak
Albumok
Egészség, életmód
Ezotéria
Fitness-Életmód
Folyóiratok, magazinok
Gasztronómia
Gasztronómiai
Gazdaság, üzlet
Gyerek / Mese
Gyermek- és ifjúsági könyvek
Hangoskönyv
Hangoskönyvek
Hobbi, szabadidő
Idegen nyelvű könyvek
Informatika, számítástechnika
Irodalom
Ismeretterjesztő
Játékok
Kulturális
Műszaki könyvek
Művészetek
Naptárak, kalendáriumok
Népzene
Nyelvkönyvek, szótárak
Oktató
Olvasási kellék
Papír, írószer
Publicisztika
Regény
Rock / Pop
Sport
Szórakozás
Tankönyvek
Társadalom- és humántudomány
Térképek
Természet- és alkalmazott tudomány
Történelem
Utazás
Ünnepi
Vallás
Zenei

Akciós könyveink árkategória szerint

0 - 499 Ft
500 - 999 Ft
1 000 - 1 499 Ft
1 500 - 1 999 Ft
2 000 - 2 999 Ft
3 000 - 4 999 Ft
5 000 Ft felett

Akciós könyveink engedmény szerint

21 - 30 %
31 - 40 %
41 - 50 %
51 - 60 %
61 - 70 %
71 - 80 %
81 - 90 %
91 % felett

Hírlevél feliratkozás

És értesülj mindenről elsőkézből

Meglelé borát - Eger borrégió
Raktári kód:
727067
ISBN:
9630853910
EAN:
9789630853910
Megjelenés:
2012.
Kötésmód:
cérnafűzött kartonált
Oldalszám:
128
Méret [mm]:
115 x 200 x 10
Tömeg [g]:
250

Meglelé borát - Eger borrégió

Borútikönyv

1 850 Ft
Szállítás:
1-10 munkanap
Készleten
Utolsó darab!
Polcra

"Szerencsémre egészen korán megismerhettem Thummerer Vilmost, és Gál Tibort, akik nélkül nem lendült volna ekkorát a Villányhoz képest későn eszmélő borvidék. Ekkor tájt módomban állt Szőke Mátyás borvacsoráját gardírozni Szegeden, így a régió legismertebb, legkomolyabb hatású borászaitól tanulni. Ebben az időszakban, a kilencvenes évek közepén még létezett, sőt ízlést, felvásárlási árat és kereskedelmi pozíciót határozott meg a szocialista bornagyüzemből lett szocialisztikus Egervin, ahol bár nem mindig volt elsődleges szempont a minőség, az üzemben, a hordók közt vagy a laborban kiváló borászok egész sora leste el egymástól a tudást.

Egy lukkal odébb, a Nagyrédei Szőlőskert töltött be hasonló integrátori szerepet. Ha megnézzük a vezetői névsorokat, azonnal láthatjuk, hogy nem a szaktudás hiánya miatt estek szét ezek a nagyüzemek, hanem az örökölt munkakultúra és az integrációba vont szőlőültetvények korszerűtlensége miatt.

A laza borrégióvá szerveződő három borvidék (Egri, Mátrai és Bükki (legkisebbje Csipkerózsika álmát szenderegte sokáig, s arról, hogy egy ideje ébren van, jószerével csak azok tudnak, akik személyesen lelátogatják az ígéretes pincészeteket Cserépfalutól Edelényig.

Egy ilyen könyvnek épp az a haszna, hogy képet ad egy sok szempontból nagyon hasonló múltat megélő, de a különbözőségeket is bemutatni kész régióról, ahol több tucat egészen kiváló borászat várja a borutasokat. Azokat a borszeretőket, akik borturistaként mindenekelőtt kóstolni szeretnének, s mint tapasztalhatjuk, ebbéli vágyuktól sem múzeum, sem színház, sem kiállítás nem térítheti el, s a fürdő is csak azért jöhet szóba, mert az a borozást követő relaxációhoz tartozik.

A borturista ugyanakkor nem rendelkezik hasonló, szakmai tartalommal feltöltött iránytűvel, mint amit most kézben tart, mert ez a fajta kiszerelés valahogy nem jött létre. Vannak szép albumok, idényjellegű helyi prospektusok, hasznos weboldalak, de az évekig használható, kizárólag a borral foglalkozó, a borturistát eligazító, zsebre is vágható, jegyzetelhető kiadvány mind ez ideig váratott magára." (Dlusztus Imre)