Nincs engedélyezve a javascript.
/
Vers mindenkinek akció
Stephen King: Az Intézet - bal oldalsáv

Főkategóriák

Ajándékkönyvek
Ajándéktárgyak
Albumok
Egészség, életmód
Ezotéria
Fitness-Életmód
Folyóiratok, magazinok
Gasztronómia
Gasztronómiai
Gazdaság, üzlet
Gyerek / Mese
Gyermek- és ifjúsági könyvek
Hangoskönyv
Hangoskönyvek
Hobbi, szabadidő
Idegen nyelvű könyvek
Informatika, számítástechnika
Irodalom
Ismeretterjesztő
Játékok
Kulturális
Műszaki könyvek
Művészetek
Naptárak, kalendáriumok
Népzene
Nyelvkönyvek, szótárak
Oktató
Olvasási kellék
Papír, írószer
Publicisztika
Regény
Rock / Pop
Sport
Szórakozás
Tankönyvek
Társadalom- és humántudomány
Térképek
Természet- és alkalmazott tudomány
Történelem
Utazás
Ünnepi
Vallás
Zenei
/
Könyvszalonok
Eldorado music

Hírlevél feliratkozás

És értesülj mindenről elsőkézből

A megadott adataim kezeléséhez hozzájárulok, az
foglaltakat elfogadom.
London
Raktári kód:
757775
EAN:
9789634472605
Eredeti megnevezés:
London, the Novel
Megjelenés:
2018.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
992
Méret [mm]:
165 x 236 x 67
Tömeg [g]:
1270
5 099 Ft
Eredeti ár:
5 999 Ft
Megtakarítás:
15 %
Szállítás:
1-6 munkanap
Készleten
Polcra

A világ összes városa közül London történelme az egyik legérdekesebb. A történelmi fikciók nagymestere, Edward Rutherfurd harmadik regényében Anglia fővárosára szegezi a tekintetét, és a rá jellemző magával ragadó módon úgy vázolja fel a metropolisz kétezer éves történelmét, hogy az egy fordulatos családregény háttereként, kereteként szolgál. Az időutazás a város római kori alapításától indul, hogy aztán a pestisjárványokon, a Tower kalandos építésén, a nagy tűzvészen, Hitler légitámadásain át egészen napjainkig repítsen bennünket. Mindeközben a könyv lapjain sorra elevenednek meg olyan történelmi alakok, mint Thomas Becket, VIII. Henrik, I. Erzsébet, Cromwell, Chauser vagy Shakespeare. Monumentális mű egy monumen­tális városról.Edward Rutherfurd bravúrosan kezeli azt a bőséges és csodálatos anyagot, amit London kínál számára. Mikrotörténészi szemmel közelít rá az emberi sorsokra, hogy a szenvedély, a küzdelem, a felemelkedés és bukás meséin keresztül megrajzolja a világ egyik legcsodálatosabb városának igazi portréját."A Londonnak köszönhetően egy életre a történelmi könyvek rabjává válhatunk." The TimesEdward Rutherfurd 1948-ban született az angliai Salisburyben. Tanulmányait a Cambridge-i Egyetemen és Stanford­ban végezte. Első regénye az 1987-ben megjelent Sarum, amelyet több monumentális történelmi regény követett, többek között Párizsról, Orosz­országról, Írországról és New Yorkról."Joan lassan, de határozottan lépdelt. A fején fehér csíkos csuklya volt, amely illett a rajta lévő fehér csíkos ruhához, a közönséges prostituáltak megalázó öltözékéhez. Mindkét kezében egy-egy hosszú, égő gyertya, a vezeklő jelképe. […]

- Joan vagyok, egy lotyó - mondta csengő hangon, hogy a tömegben mindenki meghallhassa. - Hajlandó-e engem Martin Fleming feleségül venni? - És egyenesen a fiatalember szemébe nézett, olyan tekintettel, amely azt mondta: Emlékezz! Emlékezz az üzenetre. Ne félj, nincs rá okod!

A tömeg egy pillanatra döbbenten elhallgatott. Majd valami izgatott duruzsolás kezdődött. A rabok a lányra néztek. A csendőrök és a kocsis is őrá bámultak. Majd a sheriff és a bíró egymásra nézett.

- Most mit tegyünk? - kérdezte a sheriff.

- A fene tudja - felelte a lovag. - Mindig hallottam ilyesmiről, de sose gondoltam, hogy magam is találkozom vele.

- Törvényes, amit ez a nő akar?

A lovag a homlokát ráncolta.

- Azt hiszem, igen. - Lenézett a kordéban álló Martinra, akit nagyon sajnált, majd hirtelen elmosolyodott. - Erről az esetről évekig fognak még mesélni - mondta."