Leírás
A könyv sok fotóval, rajzzal és részletes leírással mutatja be, hogyan építhetünk saját kezűleg kemencét vályogból, téglából, fából és szalmából - azaz bárhol beszerezhető és nem túl drága anyagokból.A kötetből megismerhetjük más országok hagyományos kemencéit és a recepteken keresztül a bennük készülő finomságokat is a kenyértől a húsételekig.A tartalombólA házi kemence működési elveAz építőanyagokEgy kis fizikaA vályogA téglaA samottA vályoghabarcsA kemenceépítés lépéseiTervezési alapismeretekElőírásokA felállítás helyeA sütőtér alapterületeA sütőtér magasságaKemenceformákKörbefalazásHőszigetelésA kemence ajtajaA füstgáz szabályozása a katlannalA kéményAz alapLábazat, alépítményNyílások, áthidalások, boltozatokTeherviselő alaplemezekElőregyártott kemencék, építőkészletekA kemence üzemeltetéseAz első felfűtésA helyes fűtésA tüzelőanyagSütési tapasztalatokTeendők a sütés utánFontos eszközökAgyagkemencékKültéri kemencékTeraszon felállított kemencékBeltéri fatüzelésű kemencékAmit a kenyérről tudni kellTörténelmi áttekintésKenyerek a nagyvilágbólKis kenyértanRégiből újatReceptek friss kenyérhezHúsos és zöldséges ételek receptjei