Nincs engedélyezve a javascript.
/
Könyvszalonok
/
Eldorado music

Főkategóriák

Ajándékkönyvek
Albumok
Egészség, életmód
Ezotéria
Fitness-Életmód
Folyóiratok, magazinok
Gasztronómia
Gasztronómiai
Gazdaság, üzlet
Gyerek / Mese
Gyermek- és ifjúsági könyvek
Hangoskönyv
Hangoskönyvek
Hobbi, szabadidő
Idegen nyelvű könyvek
Informatika, számítástechnika
Irodalom
Ismeretterjesztő
Játékok
Műszaki könyvek
Művészetek
Naptárak, kalendáriumok
Népzene
Nyelvkönyvek, szótárak
Oktató
Olvasási kellék
Papír, írószer
Publicisztika
Regény
Rock / Pop
Sport
Szórakozás
Tankönyvek
Társadalom- és humántudomány
Térképek
Természet- és alkalmazott tudomány
Történelem
Utazás
Ünnepi
Vallás
Zenei

Akciós könyveink árkategória szerint

0 - 499 Ft
500 - 999 Ft
1 000 - 1 499 Ft
1 500 - 1 999 Ft
2 000 - 2 999 Ft
3 000 - 4 999 Ft
5 000 Ft felett

Akciós könyveink engedmény szerint

21 - 30 %
31 - 40 %
41 - 50 %
51 - 60 %
61 - 70 %
71 - 80 %
81 - 90 %
91 % felett

Hírlevél feliratkozás

És értesülj mindenről elsőkézből

Így lássa Csoóri Sándort - aki látni akarja
Raktári kód:
750625
ISBN:
6155667084
EAN:
9786155667084
Megjelenés:
2016.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
320
Méret [mm]:
170 x 240 x 21
Tömeg [g]:
660

Így lássa Csoóri Sándort - aki látni akarja

3 600 Ft
Szállítás:
1-10 munkanap
Készleten
Polcra

"Őszinte könyvet akartam írni egy őszinte emberről. De lehet, hogy már ez a fogalom sem létezik úgy, mint régen. Valaki a Nappali hold kapcsán a gyerek őszinteségből fakadó otrombaságát hányja Csoóri Sándor szemére, én pedig Csoórinak arra a sokszor valóban gyermeki őszinteségére gondoltam, amellyel nem szelíden, nem otrombán, hanem igazul kimondja, hogy meztelen a király. Minél mélyebben ástam bele magam az életműbe, annál inkább azonosulni tudtam Orbán Ottó csapongóan szellemes megfogalmazásaival és végtelenül komoly megállapításaival, amelyek szerint "a nemzetköziség-nemzet-nemzetiség sajgóan időszerű, hármas tárgykörében kevesen tettek föl annyi megfontolandó kérdést, mint Csoóri. És kevesen figyelmeztettek olyan indulattal, mint ő, az emberi méretekre, mint a nagy világfolyamatok nélkülözhetetlen mértékére. Íróasztala mellől egyszerre látni a parasztporták valóságos és a galaktika elvont udvarára, mely utóbbin a nap kapirgál gömbölyded csibéivel."Az életút tekintélyes részében folyamatosak voltak a megfigyelések, menetrendszerűek a letiltások. Ilyesmi már nincs. A szankciók helyét régóta átvette a köddé tevő csönd-fogadtatás vagy durvább esetben a karaktergyilkosság, amelyet egyetlen politikai, netán hatalmi formáció nem vállal magára.Negyven éven át televízióztam, a magyar televízió elnökségének tagja, a híradó és A Hét főszerkesztője is voltam. Portréfilmet készítettem Balog Jánosról, Bessenyei Ferencről, Czine Mihályról, Csoóri Sándorról, Domokos Pál Péterről, Fekete gyuláról, Kós Károlyról, Lőrincze Lajosról, Péchy Blankáról, Pungor Ernőről, Sütő Andrásról, Szentágothai Jánosról, Tamási Áronról, Vargyas Lajosról. 2010-ben a Duna Televíziót felügyelő kuratórium elnökségi tagjaként fejeztem be a televíziós pályafutást.

Vezető munkatársa voltam a Magyar Ifjúságnak, a Népszavának, az Új Magyarországnak és a Magyar Nemzetnek. Az újságírásról A szakadék szélén című könyvemben írtam. Irodalmi érdeklődésem a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen mélyült el és kapott irányt. Kritikáimmal, esszéimmel, tanulmányaimmal tartósan az Alföldhöz, a Tiszatájhoz és a Forráshoz kötődtem. Részt vettem a Hitel alapításában. Jelen vagyok az Élet és Irodalomban.

Csoóri Sándor életművéből szerkesztettem A pokol könyöklőjén és a Védőoltás. A magyar irodalom története az Ómagyar Mária-siralomtól napjainkig című könyvet." (Pálfy G. István)