Nincs engedélyezve a javascript.

Főkategóriák

Ajándékkönyvek
Albumok
Egészség, életmód
Ezotéria
Folyóiratok, magazinok
Gasztronómia
Gazdaság, üzlet
Gyermek- és ifjúsági könyvek
Hangoskönyvek
Hobbi, szabadidõ
Idegen nyelvû könyvek
Informatika, számítástechnika
Irodalom
Mûszaki könyvek
Mûvészetek
Naptárak, kalendáriumok
Nyelvkönyvek, szótárak
Publicisztika
Regény
Sport
Szórakozás
Tankönyvek
Társadalom- és humántudomány
Térképek
Természet- és alkalmazott tudomány
Történelem
Utazás
Vallás
/
Könyvszalonok
Eldorado music
Anyapszichológia
Raktári kód:
735677
ISBN:
9630889216
EAN:
9789630889216
Megjelenés:
2014.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
248
Méret [mm]:
148 x 210 x 14
Tömeg [g]:
360

Anyapszichológia

Az anyai lélek szivárványa fogantatástól nagymamakorig

2 967 Ft
Eredeti ár:
3 490 Ft
Megtakarítás:
15 %
Nem rendelhető
Polcra

Ki vagyok én? Jó anya vagyok? Jól csinálom? - merül fel gyakran az anyákban. Néha ki is mondja a kérdést, máskor csak a szemében kanyarog a kérdőjel.
Miért kérdezzük ezt? Miért fontos, hogy elég jók vagyunk-e? Miért leszünk bizonytalanok, ha más másként csinálja, másként tudja, másként érzi? Ha neki könnyebben megy? Miért neurotikusak, túlaggódók a mai anyák?Miért érzik úgy, hogy folyamatosan bizonyítaniuk kell a különféle szerepeikben: anyaként, társként, szeretőként, munkaerőként?Miért nem tudnak felhőtlenek lenni?Miért csupa kérdőjel számukra az anyaság? Miért nem tudjuk az élet természetes részeként kezelni?Miért nem érezzük az anyai ösztönt?

Ezeket a kérdéseket teszi fel és válaszolja meg az Anyapszichológia c. könyv. Igyekszik megfogalmazni a kimondhatatlant: az anyák szerteáradó érzelmeit. A bűntudatot, az aggódást, a félemet, az egymásban való feloldódást, a testi és lelki szimbiózist, a szeretetet. Azt, ahogyan a kislányból nő, a nőből anya válik. Végigkísér az anya belső utazásán a fogantatástól kezdve a várandósságon át a szülésen keresztül egészen a gyermek felnőtté válásáig.

Miért fontos foglalkoznunk az anyaság lélektanával? Mert a gyermeknevelési praktikák és jótanácsok mit sem érnek, ha az anya nem ismeri saját magát. Ha lelkiismeretfurdalása van, ha szorong, ha depressziós, ha a fáradtságtól annyira kétségbeesett, hogy már bármire képes lenne, csak végre csend legyen. Ha nem képes befelé figyelni és felismerni, mire is van valójában szüksége a gyermekének, mert annyira leköti, hogy mások elvárásainak megfeleljen.

A mai világ nagy súlyt helyez az egyéni sikerekre,arra, hogy mit tudsz elérni egyedül. Arra, hogy gondolj saját magadra.

Az anyaság megtanít másokért élni.

Azonban mind a kettőre szükség van:

néha magamra gondolni, néha másokra.

Néha tenni valamit magamért, néha másokért.

Néha pedig azért tenni valamit magamért, hogy aztán másokért tehessek.

És a kettőt egyensúlyban tartani: ez a következő kihívás.

Ez a könyv abban segít, hogy jobban megismerd magad, mint anyát. Az anyai oldaladat annak minden nehézségévek, kihívásával és szépségével együtt. Hogy végül megtaláld a saját utadat, azt, ahogyan a gyermekeid legjobb édesanyja tudsz lenni!