Nincs engedélyezve a javascript.

Főkategóriák

Ajándékkönyvek
Ajándéktárgyak
Albumok
Egészség, életmód
Ezotéria
Fitness-Életmód
Folyóiratok, magazinok
Gasztronómia
Gasztronómiai
Gazdaság, üzlet
Gyerek / Mese
Gyermek- és ifjúsági könyvek
Hangoskönyv
Hangoskönyvek
Hobbi, szabadidő
Idegen nyelvű könyvek
Informatika, számítástechnika
Irodalom
Ismeretterjesztő
Játékok
Kulturális
Műszaki könyvek
Művészetek
Naptárak, kalendáriumok
Népzene
Nyelvkönyvek, szótárak
Oktató
Olvasási kellék
Papír, írószer
Publicisztika
Regény
Rock / Pop
Sport
Szórakozás
Tankönyvek
Társadalom- és humántudomány
Térképek
Természet- és alkalmazott tudomány
Történelem
Utazás
Ünnepi
Vallás
Zenei
/
Könyvszalonok
Eldorado music

Hírlevél feliratkozás

És értesülj mindenről elsőkézből

A kenyér és egyéb péksütemények
-15%
Raktári kód:
173414
ISBN:
9633689198
EAN:
9789633689196
Eredeti megnevezés:
Pane & Pani
Megjelenés:
2004.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
200
Méret [mm]:
260 x 310 x 22
Tömeg [g]:
1700
5 092 Ft
Eredeti ár:
5 990 Ft
Megtakarítás:
15 %
Jelenleg nem rendelhető
Polcra

A kenyér az emberiség legfőbb tápláléka, a megélhetés szimbóluma. Ez a siker egyértelműen a kenyérsütő mesterek kreativitásának köszönhető, akik a formák és az alapanyagok variálásával számos kenyérfélét fejlesztettek ki. Ezáltal lehetővé vált, hogy az egyes fogásokhoz leginkább illő kenyeret megtaláljuk: citromos-kakukkfüves kenyeret a halból készült előételekhez, padlizsános-oregánós kenyeret a szalámifélékhez, körtés-mandulás kenyeret a libapástétomhoz, hagymás kenyeret a rostonsültekhez és a mártásos húsokhoz, tökkel és dióval készült kenyeret a desszertekhez stb. ajánlják.
Ebben a könyvben az olvasó több mint ötven fajta kenyeret találhat, amelyeket Piergiorgio Giorilli mesterszakács útmutatásai alapján magunk is elkészíthetünk. Ezenkívül a kenyérfajták ízvilágával harmonizáló ételkülönlegességek receptjeit is tartalmazza a mű.
Ez a gyönyörű fotókkal illusztrált album azonban még ennél is többet kínál: a kenyérsütés legfontosabb alapanyagain - liszt, élesztő, só, maláta, víz - keresztül a kenyérkészítés történetébe is beavatja az olvasót, kitér annak az emberi táplálkozásban betöltött fontosságára is, bemutatva, hogy ez az élelmiszer milyen szoros kapcsolatban áll az ősi termékenységi rítusokkal és a hiedelmekkel.