Nincs engedélyezve a javascript.
Ötéves kislány lehet a világ legfiatalabb publikált szerzője

Ötéves kislány lehet a világ legfiatalabb publikált szerzője

2022. március 15.
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai

A világ legfiatalabb írója lehet egy brit kislány, Bella-Jay Dark, aki mindössze ötévesen írta meg első könyvét.

Tavaly Bella kijelentette családjának, hogy bizony könyvet fog írni. Természetesen a szülei nem vették túl komolyan kislányuk új tervét, mivel úgy gondolták, ez is csak egy olyan dolog, amit a gyerekek mondanak, de nem gondolják komolyan.

Mindenki nagy meglepetésére az ötéves kislány megvalósította tervét: megírta könyvét, amelynek Az elveszett macska címet adta. Viszont ezzel nem ért véget a történet, ugyanis a kis Bella nemcsak elkészítette saját történetét, hanem meg is jelentette!

A család egy könyvvásáron találkozott egy kiadóval, amelynek felkeltette a mese az érdeklődését. Így történt, hogy a Ginger Fyre gondozásában kiadták Bella könyvét, amit az Amazonon meg is lehet vásárolni 4 fontért. A könyvet a fiatal író saját rajzai illusztrálják.

A történet egy Havas nevű kiscicáról szól, aki kalandra indul egymagában. Sajnos hamar rá kell jönnie, hogy ez az utazás nem olyan, mint amilyennek elsőre hitte. A Mail Online cikkében így mutatta be a könyvet:

„A könyv azt ígéri, erőteljes és pozitív üzenetet közvetít a gyerekek számára egy olyan cica allegóriáján keresztül, aki tévútra téved, és sajnálkozik azon, hogy anyja nélkül merészkedett ki a házból.”

Ha a könyvből sikerül ezer példányt eladni, akkor Bella bekerülhet a Guinness-rekordok közé is, mint a legfiatalabb szerző, akinek könyve megjelent – megelőzve ezzel a mostani rekordot tartó Abhijita Guptát, akinek könyve hétévesen került a polcokra. A kislány családja nagyon reméli, elkel a megadott példányszám, de enélkül is nagyon büszkék Bellára, hogy egy ilyen nagyszerű dolgot sikerült elérnie ennyire fiatalon.